dissabte, 2 de juliol del 2016

Ciutat de Luxemburg, el cor de la Unió Europea

La ciutat de Luxemburg és una de les capitals de la Unió Europea, perque és la seu de tres importants institucions. A més és una de les ciutats amb la renda per càpita més alta del món així que cal esperar preus elevats per a tot.
El seu centre històric va ser declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO en l'any 1994 perque conserva en part cert aire medieval i sobretot pel seu sistema fortificat defensiu, un dels més inexpugnables del vell continent.



La majoria de turistes arriben a la ciutat amb tren després d'haver visitat ciutats com Brussel·les. La comunicació és excel·lent i la puntualitat dels trens ens recorda que estem en l'Europa que va a alta velocitat.


La Gare de Luxembourg és d'estil neobarroc i es va construir entre 1907 i 1913 per a substituir altra més vella feta en fusta. Està situada a dos quilòmetres al sud del centre històric.  De camí cap al centre caminarem per l'avinguda de la llibertat i creuarem el pont d'Adol. Una vegada creuat hem de mirar cap a darrere per a veure una de les estampes més conegudes de la ciutat formada pel propi pont i la torre de la seu de l'Spuerkess.


De seguida anirem a parar a la plaça Hamilius on es pot trobar, o es podia,  una voluptuosa escultura de Niki Saint Phalle perque crec que actualment està en procés de restauració.


I de seguida ja ens trobem al centre històric on cal visitar la catedral de Notre Damme. Construïda en estil gòtic tardà amb elements renaixentistes i posseeix una interessant cripta on estan soterrats els membres de la família reial i algun bisbe.





L'altre referent monumental és el palau gran ducal de Luxemburg, la residència oficial dels Gran Duc, encara que en origen va ser l'Ajuntament i seu del Govern després.




Al costat es troba la Cambra de Diputats, la seu del parlament del país, un bell edifici inaugurat en 1860. Abans els diputats es reunien en una escola de primària.


No massa lluny està la plaça de Clairefontaine on es va col·locar una escultura de la Gran Duquessa Charlotte, molt apreciada pels ciutadans.


La plaça d'armes és el centre neuràlgic de la ciutat vella, en ella els soldats feien guàrdia per defensar la ciutat. Hui en dia podem trobar el Cercle Municipal i el monument a dos poetes locals.




L'església de Sant Miquel és la més antiga de la ciutat i ocupa el lloc del qual va ser la capella del castell construït en l'any 987 quan es va fundar la ciutat. És una mescla d'estils gòtic, renaixentista i barroc.


Però el millor del centre històric de Luxemburg és el seu sistema de fortificacions com són el Bock, i la Petrusse que tenen uns sistemes de túnels de més de 25 quilòmetres.



Allunyat del centre està el modern barri de Kirchberg on estan ubicades institucions europees com són el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, el Tribunal de Comptes i la Secretaria del Parlament Europeu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada