diumenge, 17 de juliol del 2016

Herreninsel, l'illa que havia de superar a Versailles

Imagina't quan els termòmetres marquen 40ºC que pogueres escapar-te a una illa en un llac de 80 quilòmetres quadrats. I que a més tingueres l'ocasió d'allotjar-te en un sensacional palau de finals del segle XIX que es va construir amb la intenció de superar en magnificència i esplendor el mateix palau de Versailles. De segur que tota la calor se te llevava de damunt.
Doncs açò és possible, llevat del fet d'allotjar-se al palau, a Herreninsel, que traduït significa illa dels homes, situada al llac de Chiemsee, el més gran de Baviera.


La història comença en 1873 quan el rei Lluís II de Baviera després d'haver visitat Versailles i admirat per la bellesa i del palau i l'opulència del rei Sol decideix construir-se a ca seua el mateix i elegeix Herreninsel i compra l'illa. En aquella època sols existia un monestir agustí d'origen medieval però reformat al segle XVIII en estil barroc.
http://www.herrenchiemsee.de/


L'ambiciós projecte mai va poder set conclòs perque el rei es va arruïnar i al cap de poc es va morir quan sols tenia 40 anys. Però cal dir que la part central amb algunes dependències es varen acabar a temps de ser gaudides pel rei durant un parell de setmanes.


Per a arribar a Herreninsel des de Munich s'ha d'agafar un tren en direcció Saltzburg que para al poble de Prien am Chiensee, després un romàntic tren de vapor o anar a peu fins als molls que es troben  al llac i finalment muntar en un vaixell que recorre les illes.


La primera parada és la de Herreninsel, però durant el trajecte cal gaudir de la bellesa i la quietud del llac i d'alguns bonics edificis com l'ermita lacustre de la Santa Creu.



En arribar a l'illa el primer que s'ha de fer és adquirir l'entrada al palau, ja que sols es pot visitar amb visita guiada i depenent de la gent que ha arribat abans igual toca esperar més d'una hora. Una vegada se sap quan és la visita s'ha de tenir en compte que es necessiten vint minuts per arribar-hi. El camí és molt bucòlic a través de jardins i boscos.


A l'entrada del palau es troben les magnífiques fonts, que de segur que en estiu són espectaculars, i el canal que comunica el palau amb el llac.



Dins del palau no és possible realitzar fotos i s'ha de seguir al guia que fa la seua explicació en alemany. Els que no dominen la llengua són obsequiats amb un full fotocopiat que explica el recorregut en altres llengües com són l'espanyol.
El tour comença a l'escala dels ambaixadors que intenta ser la còpia de la que havia en Versailles però construïda ja quan mancaven diners gran part de l'estructura no és marbre sinó pintades que l'imiten.


La sala dels espills és sens dubte el millor del palau i cal dir que supera en metres la que es va construir en Versailles.


L'habitació del rei és més menuda que la del palau francés i va ser mostrada al sobirà el 18 de setembre de 1881 però mai ha sigut utilitzada.


Al palau hi han moltes més sales i un museu dedicat a la vida de Lluis II, el rei boig que te toca a tu descobrir però no es pot abandonar l'illa sense visitar el monestir agustí que té un museu. La pinacoteca Julius Exter és una interessant mostra de pintures que van de 1790 fins a la segona guerra mundial que recull obres de pintors locals que plasmaren la bellesa del Chiemsee. Però el que més crida l'atenció de l'edifici és la Sala imperial, coberta de pintura mural en la seua totalitat i creant il·lusions òptiques de detalls arquitectònics tridimensionals.



La cuina del monestir encara conserva el seu aire antic i és enorme com havia de ser per a oferir menjar a tot un regiment de frares.


Una catedral va ser alçada al segle XVII en un estil barroc sobre altra més antiga del segle XIII. Però va desaparèixer i es va ubicar una fàbrica de cervesa. Sí que està en peu la primitiva església gòtica de Santa Maria per a la gent que vivia a l'illa, encara que va ser redecorada posteriorment.



Si tens temps deixa't perdre per l'illa hi ha moltes més xicotetes construccions i bonics racons que descobrir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada