divendres, 29 de juliol del 2016

Elciego i la seua catedral del vi

Demà 30 de juliol és el dia dels Sants Abdon i Senent, popularment coneguts com els Sants de la Pedra perque els llauradors valencians s'aclamaven a ells per a evitar que una forta pedregada destruïra les seues collites. Així que comencem una nova trilogia dedicada a llocs on l'agricultura té una forta presència en la cultura o el paisatge d'una determinada població. Per això hui ens apropem a La Rioja basca per visitar un municipi dedicat al vi com tots els de la comarca però que gràcies a una construcció de Frank Gehry és destinació obligada per a amants del vi i l'arquitectura d'avantguarda.


Les bodegues Marqués de Riscal han apostat fort pel turisme enològic amb aquest impressionant edifici que hui és bodega,hotel-spa i restaurant i atrau l'atenció a quilòmetres de distància.


Pots gaudir d'un bon vi, un bon dinar o una sessió d'Spa amb teràpia a base del fruit de les vinyes i també d'una visita guiada per l'interior de la bodega.


Però si et queda temps endinsa't al poble que té un cuidat i bonic centre històric amb precioses cases d'arquitectura basca del segle XVIII i suggerents carrerons.


La sorpresa més gran que et trobaràs és l'espectacular façana de l'església de Sant Andreu amb dues torres esveltes i un barroc interior presidit per un magnífic retaule.


La plaça major és de les més boniques de la província d'Àlaba i està presidida per l'Ajuntament. Construcció del segle XVIII amb dues balconades, escut i una planta baixa porticada.


Si et queden forces, continua descobrint els seus carrers i racons, de segur que et trobes amb algun palau de façana blasonada com el dels Zárate Nabar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada