dimarts, 17 d’agost del 2021

La vieille ville de Ginebra, un agradable passeig aguaitant al llac Léman

 Després del Congrés de Viena, Suïssa, que havia estat ocupada per Napoleó, amplià el seu territori amb els cantons de Ginebra, Valais i Neuchâtel i des de llavors s'ha mantingut neutral i les seues fronteres ja no s'han modificat. Hui visitarem la segona ciutat més poblada i important del país, Ginebra, centre financer i seu de l'ONU en Europa i de la Creu Roja.



El centre històric de la ciutat no és ni de bon tros, el més bonic del país, però té el seu encant i mira al llac Léman o de Ginebra, el llac més gran dels Alps. Aquest llac és travessat pel riu Roine, un dels rius més importants de França i desemboca a la Mediterrània en la regió de Provença.


Una de les atraccions turístiques més conegudes de la ciutat de Ginebra és el Jet d'Eau un sortidor d'aigua de cent quaranta metres d'alçada, en el seu dia era el més alt del món, però en Aràbia Saudí està la font del rei  Fahd que arriba fins als tres-cents dotze metres.



A la vora del llac Léman podem gaudir d'un agradable jardí conegut amb el nom de Jardin Anglais i una de les seues principals atraccions, emblema de la ciutat, és l'horloge fleurie, un rellotge on l'esfera està decorada amb flors que es canvien periòdicament. El disseny inicial de 1955 va ser obra del paisatgista Armand Auberson.



Deixar-se perdre pels carrers del centre històric és una bona opció, el monument més important és la catedral de Sant Pere que es va aixecar entre els segles XII i XIII combinant elements romànics i gòtics i aprofitant el solar d'un antic temple romà.



Al seu interior la seua decoració és més bé escasa, ja que durant la reforma protestant de Joan Calví, les imatges de sants i mare de deus desaparegueren, però encara es conserven elements importants de fusta com són el púlpit i el cadirat del cor.




Per darrere de la catedral està la plaça del Bourg-de-Four, lloc del mercat en era medieval que conserva encara antigues posades. Hui en dia és un bon lloc per a seure i deixar passar el temps en alguna de les seues agradables cafeteries i restaurants.



I més amunt i ubicat en un antic graner està l'arsenal i l'impressionant edifici de l'Hôtel de Ville  o ajuntament, on va nàixer l'organització internacional de la Creu Roja. Però aquestos edificis ja els vàrem visitar fa uns quans anys. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada