diumenge, 12 d’octubre del 2014

L'hotel de ville de Ginebra, el bressol de la Creu Roja i la ONU

L'ajuntament que anem a visitar hui, es troba al cor de la ciutat de Ginebra. L'edifici renaixentista data del segle XVI, però han sigut moltes les modificacions que ha patit al llarg del temps, com també l'ús que se li dóna, hui en dia és la seu de le autoritats cantonals de Ginebra.
La importància d'aquest edifici, més que la seua arquitectura, radica en el fet de haver-se celebrat ací en l'any 1864 la primera Convenció de Ginebra que donà lloc al naiximent de la Creu Roja. També en 1920 es va reunir ací també la primera Assemblea General de la Lliga de les Nacions Unides que després de la segona guerra mondial acabaria convertint-se en la ONU. Així crec que aquest edifici és tot símbol de pau, eixa pau tan desgarrada en aquest any 2014.


L'entrada a l'edifici no és gens magestuosa, es troba enfront d'una interessant cantonada del centre històric de Ginebra, que després visitarem, molt prop de la catedral de San Pere.


Ja dins de l'edifici de l'Ajuntament és sorprenent l'elegància del pati central i les galeries cobertes que l'envolten.














L'element més destacable d'aquest bonic pati és la Tour Baudet, que data del segle XV. És impressionant per la seua rampa pavimentada amb cudols que permetia pujar als il·lustres bons homes de l'època amb el cavall sense necessitat de desmuntar. En temps de guerra es pujaven canons sense cap dificultat.


Cal eixir de l'edifici per visitar just enfront, en la cantonada, un vell graner del segle XVIII convertit en arsenal. Encara conserva uns antics canons i ha sigut decorat amb tres obres de l'artista Alexandre Cingria que representen tres moments claus de la història de la ciutat, l'arribada de Juli César, l'acollida dels hugonots expulsats de França i les fires medievals.


Hui en dia l'antic arsenal no funciona com a tal i s'ha convertit en l'Arxiu Nacional, sens dubte un millor ús que l'original que no té raó de ser en una neutral Suissa en pau des de fa un segle.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada