divendres, 20 d’octubre del 2017

Zuric, la capital econòmica de Suïssa

En una trilogia dedicada als rellotges no podia faltar una parada en Suïssa famosa pels seus rellotges ja siguen de pulsera o siguen de paret.
Zuric és la ciutat més poblada i dinàmica de Suïssa, però no és la seua capital, i està ubicada en una àrea de parla germànica. La seua situació al costat  del llac del mateix nom que la ciutat i travessada pel riu Limmat fa que el seu bonic centre històric encara siga més interessant.



Arribarem a la ciutat amb tren, que ací en Suïssa funcionen a una perfecció i puntualitat absoluta, i el primer que farem serà observa el monumental edifici renaixentista del segle XIX de l'estació central. Estem en el punt més bulliciós del país, per tant el pas de tramvies, cotxes i autobusos és continu.


Des de l'estació ix l'arteria comercial més important de la ciutat, la Bahnhofstrasse, plagada de restaurants, botigues de luxe i tot el que un comprador puga imaginar. En el número 31 està ubicat el Museu del Rellotge. Nosaltres millor ens deixarem perdre's pels carrers i places d'una zona del centre antic coneguda amb el nom de Lindenhof, on va estar l'assentament celta i romà.



No ens costarà trobar l'església més antiga de Zuric, la de Sant Pere que és coneguda per tindre el rellotge d'esfera més gran d'Europa. Està al campanar i el seu diàmetre és de 8,7 metres, tot un símbol de la ciutat, visible des de qualsevol punt alt.




La Frauenmünster és una església d'un antic convent, destruït durant la reforma protestant. El més interessant de l'edifici són el presbiteri romànic i sobre tot les vidrieres dels artiste Auguto Giacometti i Marc Chagall. Al costat de l'església, al solar de l'antic convent fundat per Lluís l'alemany al segle IX, s'alça l'ajuntament, un espectacular edifici neogòtic.


Creuarem el pont de Frauenmünster per visitar la Grossmünster, la catedral de la ciutat que diu la llegenda que va ser fundada pel mateix Carlemany entre finals del segle VIII i principis del segle IX. Són espectaculars les seues torres bessones a les quals es pot pujar i gaudir d'unes meravelloses vistes de la ciutat.





La Grossmünster de Zuric té l'honor de tindre la cripta més gran de tot el país, amb una enorme escultura del que es diu que va ser el seu fundador, Carlemany. El menut claustre i l'agulla roja de la nau són prou interessants.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada