diumenge, 24 de febrer del 2019

El carrer Istikal i la plaça Taksim,l'Istambul del segle XXI

Decidir quina és la ciutat més poblada d'Europa no és una tasca fàcil, Moscou amb dotze milions i mig d'habitants o Istanbul amb més de tretze, però repartits entre dos continents, així que encara que anem a passejar pel trepidant centre urbà d'Istanbul, vosaltres decidiu quina ciutat és la més gran del vell continent.


La part més animada i vibrant de l'antiga Constantinoble està ubicada en l'europea part coneguda amb el nom de Pera, caldrà creuar algún llarg pont si ens trobem en la turística àrea del Corn d'or, on està Santa Sofia, Topkapi o la mesquita blava.


El monument més famós de Pera és sens dubte la torre Gàlata, que s'aixeca sobre un Pujol i que és visible des de qualsevol punt alt de la ciutat. Aquesta fortificació de guaita mesura seixanta-sis metres i va ser construïda per la colònia de genovesos que hi existia en aquesta zona en el segle XIV.


Es pot muntar fins a un mirador que hi ha a uns cinquanta metres i gaudir d'una de les millors vistes de la ciutat d'Istanbul, ja siga de l'europeu Corn d'or o de l'asiàtic barri d'Uskudar. També es pot menjar al seu restaurant que hi ha Baix del mirador.

http://ferranlerma.blogspot.com/2014/07/topkapi-sarayi-el-centre-de-poder-del.html
http://ferranlerma.blogspot.com/2013/09/uskudar-listambul-asiatica.html



I després de sentir dos continents sota els teus peus, tornarem a posar els peus en terra per a enfilar-se cap al centre neuràlgic de la ciutat, la plaça Taksim i ho farem pel seu carrer més bullició Istikal caddesi que significa, avinguda de la independència. El carrer és llarg i el bucòlic tramvia pot ser un gran aliat si ja portem massa passes fetes.



Si tries l'opció de caminar, veuràs una quantitat enorme de turcs i turques que quasi arribem a camuflar els turistes i a més multitud de bars, restaurants i negocis de tota mena, estem en el centre comercial més llarg de tot Istanbul.


L'església de ritus catòlic més gran de tota la ciutat es trova en aquest animat carrer, és l'església de Sant Antoni de Pàdua i es va construir en l'any 1912 imitant l'estil d'algunes esglésies gòtiques venecianes.


Al seu interior recuperarem la pau i la tranquil·litat perduda quan entrarem de ple en el carrer més comercial i bulliciós de la moderna Istanbul. A més gaudirem de les tres espaioses naus neogòtiques que configuren el temple.


I finalment entrarem en la plaça Taksim. El seu nom vol dir plaça de la distribució perque des d'ací es centralitzava la distribució l'aigua des de 1732 fins principis del segle passat. quan aquesta zona era un suburbi d'Istambul. Hui en dia és el cor de la ciutat i al seu centre està el monument a la república que s'inaugurà en 1928, cinc anys després de la independència de Turquia.


En tramvia es pot arribar de nou on començarem i agafar el metro en Tünel, una de les línies de metro més antigues del vell continent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada