dijous, 18 d’octubre del 2018

Sant Pau de Vença, un dels pobles més bonics de França

La muralla del poble provençal de Sant Pau de Vença es va salvar de la seua demolició a finals del segle XIX per 400 euros. Va ser un rei, Francesc I, qui la manà construir al segle XVI per a protegir el poble dels atacs de les tropes de l'emperador Carles V. Va ser un alcalde qui la va comprar en l'any 1873 per evitar que les ordres d'enderroc del president de la República foren executades. Així que gràcies a menys de mig miler d'euros, San Pau és un dels pobles més bonics i més visitats del país veí.


Hui en dia és un poble plenament turístic que gràcies al seu encant i muralles ha sigut envaït per un exèrcit d'artistes que mostren les seues obres d'art en alguna part del lloc de França amb més concentració de gal·leries d'art. Entrarem per la porta de Vence amb la seua imponent torre.



Anirem cap a la dreta per a realitzar un agradable passeig per la ronda de muralla i ens farà descobrir una interessant mostra escultòrica.



Finalment arribarem a la part sud del poble per a gaudir de les meravelloses vistes del verd camp de la Provença, la mar Mediterrània i del cementeri on està soterrat Marc Chagall, un dels millors pintors del segle XX.


Tornarem a la porta de Vence, en la part sud del poble, just per on entrarem recorrent l'artèria principal, la rue Grande. Cal dir que aquest carrer major i tots els altres són exclusivament propietat dels vianants.


Bonics carrerons amb cuidades plantes aniran apareguent a esquerra i a dreta. Serà inevitable detindre's, gaudir-los i fotografiar-los.



En poc de temps ens trobarem dins de la plaça de la Grande Fontaine, on s'organitzava el mercat una vegada per setmana. Hui encara hi podem veure la gòtica font gran i el llavador.


I a pocs metres girant a la dreta està el monument més important del municipi, l'església colegial de Sant Pau, la torre, que és el que queda del castell, i la capella dels penitents blancs amb el seu campanar triangular i els frescos de Jean-Michel Folon.



A l'interior de l'església de Sant Pau gaudirem de les naus gòtiques que encara es conserven del primitiu temple i ens quedarem admirats per la decoració barroca, especialment la de la capella de sant Climent.




I tornarem fins a la part sud del poble on ens espera la torrassa de l'Esperon que formava part del sistema defensiu de la muralla que va ser construït al segle XVI.


Si estàs interessat en l'art del segle XX has d'anar a dinar a la fonda la colombe d'or on artistes de la talla de Picasso i Matisse entre altres solien menjar. Alguns pintors pagaven la seua estada amb les seues creacions així que la col·lecció privada del restaurant és realment impressionant. També pots visitar la fundació Maeght, un centre d'art modern amb preciosos jardins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada