dissabte, 28 de febrer del 2015

Limassol, Mediterrani, història, creuats i rei Ricard Cor de Lleó en Xipre

Limassol és la segona ciutat més gran de Xipre i es troba al sud de l'illa, també és el punt més meridional del planeta que mai he visitat. Poca informació vos puc donar de la ciutat perque sols la vaig passejar una escasa mitja hora mentre esperava la furgoneta-bus que porta als turistes a les pròximes restes de Kourion, que ja vaig comentar en una entrada anterior.
http://ferranlerma.blogspot.com.es/2014/03/kourion-dimportant-ciutat-bucoliques.html

Però durant aquesta mitja horeta vaig poder viajar a l'època medieval intensament, i vaig descobrir en un entramat ben menut de carrers la fusió de tres cultures, la turca, la bizantina i la cristiana occidental.



El primer que s'ha de fer és entrar al castell  Limassol, medieval i occidental al més pur estil. Diu una llegenda que ací es casaren el rei Ricard Cor de Lleó i  Berenguela de Navarra ja que l'illa havia estat ocupada per l'exèrcit del rei de camí a les Creuades després de que el príncep bizantí que la governava no havia estat massa amable amb la futura reina quan va desembarcar ací.



El castell és més bé una fortificació menuda i urbana junt a la mar, amb passadissos que de seguida et traslladen a l'època dels cavallers amb espasa i armadura.





Des de la part més alta es pot gaudir d'unes interessants vistes de la ciutat i de la mar.


Molt prop del castell es troben un conjunt de carrers amb cert aire decadent i la gran mesquita de Limassol, puix alguns turcs encara hi viuen en la part del sud de l'illa després del conflicte de 1974 i sense opcions de ressoldre's. El que era un bassar turc està essent poc a poc rehabilitat i convertint-se en zona comercial i d'esbarjo.





I caminant cap a  trobem un scarrers més elegants amb edificis de l'època colonial britànica,una interessant zona comercial i per a passejat.


Molt prop on hi havia una antiga església bizantina, s'alça l'elegant catedral d'Agia Napa, que data de 1906.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada