diumenge, 22 de febrer del 2015

Ottawa, la ciutat triada per a ser capital de Canadà

Jo vaig tancar el 2014 més tard que la resta dels meus familiars i amics, exactament 8 hores més tard, per que havia viajat cap a ponent i anava a celebrar la nit de cap d'any en la ciutat d'Ottawa. Considerant que el 2014 l'encetava 8 hores abans que el rellotge de la Porta del Sol marcara les 12 ja que em trobava en la ciutat de Busan, crec que puc afirmar si no exisitiren els bisiextos que 2014 fou l'any més llarg de la meua vida.
Ottawa és una ciutat tranquila que a pesar de ser triada per la reina Victoria com a capital per estar més lluny del possible invasor nord-americà i a cavall entre territori anglòfon i francòfon, continua essent tranquila.
La seua història és més bé breu i la ciutat no té massa edifcicis històrics que visitar, però amb la oferta museística que ofereix, Ottawa ha de ser visitada si vas a Canadà.
Pujant cap a la muntanyeta on s'ubica el parlament, et trobes amb una rèplica de castell francés on s'ubica l'elegant Fairmont Chatêau Laurier Hotel que es va obrir en 1912 i de segur que té una interessant decoració interior de la que no vaig poder gaudir.


Però l'edifici més important i bonic de la jove capital canadenca ´és  sens dubte el Parliament Hill, seu del parlament canadenc que pot recordar una mica al parlament de Londres. Es pot visitar únicament amb visita guiada, totalment de franc, però convé anar-hi matí per a obtenir torn. Les visites guiades són únicament en francés i anglés.



El que més destacaria de la visita a l'interior és la pujada a la torre, coneguada com a torre de la pau, que està un poc torta i sols s'aprecia des de dins de l'ascensor que et puja a una terrasa amb espectaculars vistes al riu Ottawa. La ciutat he de reoneixer que és molt freda en hivern i el riu està pràcticament congelat.


De baixada es pot visitar l'habiatció més sagrada de l'edifici, la memorial chamber que rendeix homenatge a tots els morts en la primera gran guerra.


També convé destacar la magnífica biblioteca de planta circular i d'estil victorià que et trasllada de seguida al col·legi de Harry Potter, Una escultura en marbre blanc presideix aquest impressionant sala.


Com que els parlamentaris estaven de vacances l'edifici es trobava en obres així que de les dos cambres jo sols vaig poder visitar el Senat. Aquest està presidit per tres cadires una per al president davant, i dos darrere per a la reina Isabel II i per al seu marit el duc d'Edimburg. Per suposat que la més gran i elegant és la de la reina.






A banda del parlament en Ottawa es pot gaudir de molts museus que han anat a parar ací pel fet de ser la capital del país. Jo sincrament no em vaig visitar cap però l'exterior de la National Gallery of Canada ben bé mereixia una foto.



Just al costat es troba la catedral de Notre Damme amb les seues peculiars torres de color metàl·lic i amb un interior de sostre blau estrelat i vidrieres.




Per a recuperar forces o simplement per a entrar en calor res millor que dirigir-se cap al mercat conegut com a Byward Market, L'edifici del mercat hui en dia està ple de botigues de menjars preparats de multitud de païssos, pastisseries, etc..És un lloc agradable i amb vida del que fins i tot va gaudir el president Obama en una visita a la capital.


Els carrers del voltant, molt d'ells peatonals, són idels per als amants de les compres.


I per últim si vols fer una mica d'esport pots aprofitar el canal Rideau, una obra d'enginyeria militar navegable en l'estiu i patinable en l'hivern.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada