dissabte, 7 de febrer del 2015

Busan, el port comercial més important de Corea

Hui vaig a començar una série d'entrades que em faran recordar els viatges més llargs que he realitzat des de que tinc ús de raó fins a la nit de cap d'any de 2014, perque vaig a fer una descripció dels meus punts cardinals. El que vull donar a conéixer és els llocs més llunyans on he estat, és a dir, el que està més al nord, al sud, a l'est i a l'oest. I vos convide  a que em feu saber quin són els vostres quatre punts cardinals.

Considerant el centre del món aquell punt on es creua l'equador amb el meridià de Grenwich, la vegada a la que més longitud est he estat va ser quan vaig visitar la ciutat de Busan, que es troba a l'extrem sudest de la península de Corea a 129º E.

Aquest monstre de quasi quatre mil·lions d'habitants i importantíssim port comercial i pesquer és la fusió més perfecta del capitalisme i la cultura oriental amb árees comercials que ocupen espais immensos i amb temples budistes on es viu com es vivia fa mil anys.

En l'entrada de hui sols em centraré en la visita del centre o downtown, encara que de cap de les maneres ocupa una posició central del que és l'entramat urbà de la ciutat, però pot ser siga la zona amb més actividat comercial amb un ritme frenètic i trepidant.


De l'estació de tren principal es pot arrivar caminant al mercat de peix de Jalgachi. Però abans et trobes amb uns carrers peatonals plens de tendes i grans magatzems i enlluernats de llums en època nadalenca al més pur estil occidental però cal recordar que un 10% dels coreans són catòl·lics i celebrem el nadal.


Prop d'aquestos carrers està el Lotte, una espècie de "Corte Inglés " de capital sudcoreà i japonés, aquest en qüestió és de gran interés no pel que es pot comprar, que en realitat és el mateix que podries comprar en qualsevol gran magatzem de qualsevol ciutat, el que destaca és sens dubte la seua arquitectura.







Totes lesplantes s'articulen entorn a una font central que en determinats moments del dia ofereix un espectacle de música,llums i moviment d'aigua que resulta més que curiós.





El centre de la ciutat està dominat per una esbelta i moderna torre de telecomunicacions, coneguda com Torre de Busan, que es situa al cim d'una muntanyeta a la ques s'accedeix sense massa esforç a través d'unes escales que creuen un bonic parc.

                                                        

Les vistes de la ciutat des de la terrassa de la torre són realment espectaculars, així que encara que l'entrada siga un poc cara, en comparació als econòmics preus de Corea del Sud, no t'ho pots perdre.



Però si hi ha una cosa que no pots deixar de visitar en Busan és el mercat del peix de Jalgachi, una autèntica ciutat dins de la ciutat. Les seues dimensions ben bé podrien ser com les d'un poble de cinc mil habitants i els productes que es venen deixarien bocabadat fins i tot a qualsevol pescador de les nostres costes.
Junt a la mar es troba la zona de descàrrega que quan està fent-se de nit es dona l'activitat de descàrrega, jo vaig assistir en un dia i moment que tocava calamar.



El peix es ven, si pot ser viu millor, en un mercat cobert que hi ha prop i per a que el peix estiga viu quan tu vas a comprar-lo els venedors tenen aquaris i no mostradors.



Però també pots comprar peix en la multitud de llocs al mig del carrer i en xicotetes tendes que hi ha en els carrers adjacents. També hi trobaràs molts bars que et cuinaran el peix que acabes de comprar. La varietat de peixos i productes és immensa des de peix sec, algues, sèpies seques i una varietat de moluscos que mai hauràs vist.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada