dissabte, 20 de desembre del 2014

Freising, la catedral de Baviera

Freising és una xicoteta ciutat de menys de 50000 habitants situada junt al riu Isar en l'estat alemany de Baviera. No és ni de bon troç la urbe bàvara més coneguda però la ciutat existeix des de fa més de 1300 anys. Al segle VIII ja hi havia un santuari on va viure Sant Corbinià que després de la seua mort es va convertir en catedral i és quan la ciutat esdevingué la seu d'un bisbat que des del segle XIX comparteix amb Munic.
Des de l'aeroport de Munic ixen autobusos que et porten a Freising amb poc de temps i et deixen junt a l'estació de tren que està a un passeget del bucòlic centre històric.

Junt a la confluència de dos rierols es troba l'Alöttinger Kapelle, una capella del segle XVII i decoració del segle XVIII.


Continuant cap a dalt ens topem amb l'obere Hauptstrasse, cap a l'esquerra el carrer s'eixampla a mode de plaça on hi ha un conjunt interessant de cases històriques. Crida l'atenció d' entre totes la farmàcia.

 


Cap a la dreta ens dirigim cap a la plaça del mercat i l'esglàsia de Sant Jordi. Aquesta té un campanar molt bonic i un interior auster però esbelt.

 





Més avant es troba l'ajuntament amb una elegant façana que dóna a la plaça del mercat.


A la plaça del mercat dóna també l'absis de l'església de Sant Jordi i està ubicada la columna de Santa Maria, molt habitual en les places bàbares.



Però la joia arquitectònica de la ciutat és la catedral de Sant Corbinià, que es troba dalt d'un tossal i està presidida per dos esbeltes torres romàniques.



El seu interior és una exaltació a la decoració en estil rococó obra dels germans Asam.




Baix aquesta basílica de cinc naus va ser nomenat sacerdot aquell que seria el papa Benet XVI, després de ser cardenal en aquesta diòcesis.


Al soterrani de la catedral hi ha una cripta amb el sepulcre de Sant Corbinià.


Des del pujol on està la catedral es gaudeix de bones vistes. Es pot veure des d'ací altre tossal a mb la fàbrica de cervesa en funcionament més antiga del món, la Weihanstephan que ofereix visites guiades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada