dissabte, 25 d’octubre del 2014

L'Ajuntament d'Aachen, de palau reial a seu de premis europeistes

Per a tancar la trilogia d'ajuntaments de l'any 2014 viajarem a la ciutat alemanya d'Aquisgrà, ciutat clau en la unió dels pobles d'Europa.


La seua història comença al segle II quan els romans atrets per la qualitat de les seues aigües medicinals funden Aquis Granum.  Però no va ser fins a just el començament del segle IX quan es converteix en una de les ciutats més importants d'Europa ja que Carlemany la tria com a capital del seu Imperi que intentava unificar els pobles europues tal i com feren els romans segles abans. Al segles XVII i XIX fou el lloc on signaren dos paus entre potències europees.

L'edifici que visitarem hui, l'ajuntament, es va començar a construir  al segle XIV sobre les ruines de l'impressionant Pfalf o palau reial de Carlemany. D'aquell palau es conserva encara la monumental capella palatina convertida en catedral i part d'una torre que s'integrà en la nova construcció de l'ajuntament.

El que més impressiona és el Hall de les coronacions, conegut amb aquest nom perque ací s'han celebrat els banquests de 31 coronacions reials des de l'any 813 fins a l'any 1531.


Una reproducció de joies del tresor de Viena es troba exposat en aquest saló per ordre de l'Emperador Guillem II amb motiu d'una exposició que es feu sobre les 31 coronacions reials que es celebraren en la ciutat.



Als segles XVII i XVIII l'edifici fou redecorat amb l'estil barroc i per això podem trobar diferents sales profussament ornamentades en el pis superior.




Des d'aquestos salons s'obté una de les millors fotos del Dom, la catedral de la ciutat que ha estat declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO


Des de l'any 1950 s'otorguen en l'ajuntamnet el Premi Internacional Carlemany que premien a aquelles persones que han desenvolupat una tasca important en la unificació dels pobles europeus.
Personatges con Winston Churchill, George Marshall, Bill Clinton, Tony Blaur o Joan Pau II, han sigut agraciats. Més pròxims a nosaltres tenim a Joan Carles I, Felipe Gonazález, Javier Solana. I hi ha d'altres més impersonals com són l'euro o el poble de Luxemburg.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada