dissabte, 1 de novembre del 2014

El cementeri Mirogoj, una visita obligada encara que no siga el dia de Tots Sants

El cementeri més bonic de Croàcia va ser projectat per l'arquitecte Hormann Bollé en 1876 i està a 4 Km de la ciutat de Zagreb, fàcilment accessible amb l'autobús 106 que ix del centre de la ciutat. . L'edifici es troba sobre la falda del Mendvednica cosa que el converteix en una zona verda i de passeig per als habitants de la ciutat.



El primer que veuen els teus ulls només baixar de l'autobús és un elegant mur coronat per una multitud de cúpules que delimiten l'espai de 28000 metres quadrats de camp sant.


Depenent de l'estació de l'any en la que es visita, la visió d'aquest harmoniós mur pot ser ben diferent amb variacions cromàtiques molt acusades.

 

Ja a l'interior es quan es descobreix que el mur és en realitat una galeria porticada neorrenaixentista on es troben soterrats importants croats i on hi han obres d' importants escultors nacionals.



 

El cementeri és el lloc de descans per a tots catòlics, musulmans, ortodoxos jueus o ateus, i ha memorials per a tots els caiguts en la belicosa història que ha viscut Croàcia en el darrer segle.
Una capella de ritus catòlic i altra de ritus ortodox són els edificis més vistosos del cementeri. 

 













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada