dissabte, 31 de maig del 2014

La plaça de Přemysl Otakar II en České Budějovice, de les més grans d'Europa

L'entrada d'avuí servirà per a començar una nova trilogia dedicada al lloc que durant segles ha sigut el centre de la vida de les ciutats, la plaça major. Durant aquest viatge que durarà tres setmanes intentaré donar a coneixer places majors realment boniques i que no són especialment visitades pel turisme massiu.
Hui viatgem a una ciutat txeca que frega els cent mil habitants i que s'anomena České Budějovice. El nom en txec segurament vos dirà poc però que estic segur de que el nom en alemany, Budweis vos diu alguna cosa més. Molt bé estem en la ciutat de la famosa cervesa!
Tot va començar en l'any 1265 quan el rei de Bohèmia Přemysl Otakar II funda la ciutat que aviat es va convertir en un fort baluard del poder reial en el sud de Bohèmia. Per aquest motiu el lloc més imponent de la ciutat, la plaça on es troba l'ajuntament i la catedral duu el nom d'aquest rei. Aquest quadrilater de 133 metres de costat és realment impressionant i està considerat com una de les places més grans del vell continent.


Les cases d'origen medieval tenen façanes renaixentistes i barroques degut a les remodelacions dutes a terme pels seus propietaris alemanys.


Al centre de la plaça es troba la font de Sanson, la més gran del pais.


Els edifici més destable de la plaça són l'ajuntament, projectat en estil barroc per l'arquitecte Martinelli.

I un poc fora de la plaça la catedral de Sant Nicolau d'esti barroc i la torre negra de 72 metres.




Es molt agradable passejar pel menut però impecable centre històric i trobar-se amb construccions com el medieval magatzem de la sal.


Just al costat trobaràs un monasteri dominic amb una església del segle XIV i un tranquil claustre.












El centre històric està delimitat per dos rierols, és a dir, realment és una illa, per la part sud es troba un agradable passeig i la Železná panna, torre de l'antiga muralla que de nom significa dama de ferro.


 Més que recomanable és allotjar-se enel Grandhotel Zvon, ubicat en un edifici del segle XVI en la mateixa plaça i a molt bon preu.


L'hotel budweiss té una bonica façana però no sabria dir-vos res més perque no hi em vaig hospedar


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada