dissabte, 22 de març del 2014

Kourion d'important ciutat a bucòliques ruïnes

Hui comencem una nova trilogia dedicada a ruïnes evocadores i suggerents per la seua ubicació o per la seua història.
La ciutat de Kourion en el sud de l'illa de Xipre va ser fundada fa més de tres mil anys pels grecs micènics convertint-se en un gran centre econòmic i religiós. La ciutat s'ubicava sobre un tossal prop de la mar i estava rodejada per les més fèrtils terres de l'illa, a més molt a prop a tres quilòmetres estava situat el santuari d'Apol·lo Hylates, centre religiós de primer ordre. La ciutat passà a mans romanes i el seu nom canvià a Curium i finalment a principis del segle IV dos terratrèmols la destruiren.
Per a arribar a l'antiga ciutat grecorromana res millor que amb un minibus que ix d'enfront del castell de Limassol, la segona ciutat de Xipre.
El que més crida l'atenció només baixes del minibus és el teatre romà del segle II que està molt ben conservat. Podia acollir a dos mil persones. Hui en dia es celebra en ell un festival de teatre i va ser l'escenari per a la cloenda de la presidència xipriota de la Unió Europea en el 2012.

Passeja't per ell i gaudeix de les vistes a la mar i a la vall.


 No massa lluny es troben les restes de la casa d'Eustolios la més imponent de la ciutat puix tenia més de trenta habitacions i unes grans termes.


Hui encara es poden observar els seus impressionants mosaics.


 Kitissis la personificació de l'arquitectura et dóna la benvinguda amb una aparell de mesura romà


 Pujant una costera es troba altra important edificació és la casa dels gladiadors, coneguda així per uns mosaics que representen aquestos lluitadors romans.


Ja en època cristiana la ciutat va tindre una important baílica on encara hui es poden reconéixer els seus fonamemts.



Les restes del palau episcopal són també observables situant la vista sobre uns arcs de pedra que encara queden en peu.



Però la construcció més imponent de la ciutat era el nimfeu, que data del segle I i que està considerat el més gran del Mediterrani. Aquesta edificació consagrada a les nimfes consistia en un conjunt de fonts de pedra que començava just on l'aqüeducte vesaba les aigües.


Abans de pujar al minibus pega una ullada a l'antiga ciutat i a l'entorn que el rodeja perque no sempre es pot gaudir d'unes vistes així.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada