dissabte, 8 de març del 2014

Šipan, l'illa de la tranquilitat.

Šipan amb els seus 9 Km és l'illa més llarga de l'arxipèlag Elafiti que es troba enfront de la populosa ciutat de Dubrovnik. Té poc més de 500 habitants i encara que siga estiu la pau i la tranquilitat regnen en aquest indret així que si et trobes agobiat per la gentada que recorre els carrers de Dubrovnik en estiu i tens temps escapa't a Šipan.
Hi han ferris que arriben des de Dubrovnik, però també es pot arribar en un veler de fusta on et donen a dinar i que fa un tour per les tres illes habitades de l'arxipèlag, tot per uns 48 euros. El dinar no és apte per a vegetarians ja que és peix o pollastre a la brasa.


El veler et deixa al port de Suđurađ, que traduit vol dir Sant Jordi. Altre port es troba a 5 km a l'altra part de l'illa i s'anomena Šipanska Luka que vol dir port de Šipan. Jo sols et parlaré de Sant Jordi perque sols vaig disposar d'un hora, el temps que et deixen si vas amb el tour, per recòrrer Sant Jordi.




A Suđurađ viuen menys de 300 habitants, és un poble menut on podràs trobar un castell renaixentista de la família Stjepović - Skočibuha  que es va començar a construir en 1529.


També pots visitar l'església de l'espirit sant espirit amb la porxada més gran de l'Adriàtic i  discret interior.



Al port tens taberna i pizzeria per a relaxar-te i si tens ganes i temps de caminar et pots perdre't pels camins entre oliveres, vinyes i tarongers, tot molt mediterrani.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada