dimecres, 12 de març del 2014

Hovedøya, l'illa deserta d'Oslo

El fiord d'Oslo està esguitat per numeroses illes que durant l'estiu es converteixen en llocs per a gaudir de la mar. L'illa de Hovedøya és una illa molt especial perque és molt menuda, sols 0,4 quilòmetres quadrats i no pots recòrrer més de 800 metres, però està poblada d'una exuberant vegetació i té boniques vistes a la mar.
Es pot arribar amb les línees 92 i 93 de vaixell que ixen cada mija hora en estiu i on el billet de 24 hores de transport públic per a autobusosl també val.
Desembarcar en l'illa pot ser una gran aventura per als xiquets perque van a disposar de mar, bosc, ruïnes i llocs misteriosos sense cap tipus de perill. El primer que faran només baixar és perdre's pel bosc.


Aviat es trobaran amb els seus únics habitants que amb una mica d'imaginació poden resultar un poc de fàbula.


De seguida es apareixerà la casa de la bruixa que en realitat és l'únic barracó que queda d'un camp de concentració alemany.

Molt a prop estan les ruïnes del castell de la princesa que no són més que un antic monasteri cistercenc del segle XII que va ser destruit al segle XVI després de la reforma luterana.




A l'illa no li queda molta més distància així que de seguida apareixerà als seus peus la platja.


Però hauran d'estar alerta per que de vegades alguna flota de vaixells intenta apoderar-se d'ella.


En algun lloc amagat es trob una casa coneguda com The laboratory on uns científics inventaren el rifle. També hi han uns cannons junt a la mar esperant a possibles enemics.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada