dissabte, 31 d’agost del 2024

Victoria & Albert Waterfront, la façana marítima de Ciutat del Cap

 En gener de 1806 una serie de soldats desembarcaren en una badia prop de Ciutat del Cap pera ocupar aquest territori als neerlandesos. Hui anirem fins a una de les capitals de Sud-àfrica per a visitar el Victoria & Albert Waterfront, el seu passeig marítim més popular que s'ha conveetit en la zona d'oci preferida dels ciutadans.



Començarem la nostra passejada per un discret centre comercial anomenat Clock Tower Retail Centre. Encara que no tots els locals estiguen ocupats per botigues, aquesta àrea comercial té un xicotet musue dedicat al diamant ja que és Sud-àfrica un dels majors productors d'aquesta pedra preciosa.


Al costat d'aquesta àrea comercial trobarem una torre de color roig d'estil victorià, es tracta de la Tower Clock, que està rematada per un grran rellotge i és la que dóna nom al centre comercial del que acabem d'eixir,


Travessarem cap altre moll a través d'un ont giratori que és accesible als peatons quan no està deixant pas als velers que atrequen en la zona portuària. I després ens detindrem per a observar l'Old Port Capitain's Building, un edifici històric de l'any 1904 convertit en botigues d'artesania local.




A continuació podrem veure un dic sec conegut amb e nom de Robinson Dry Dock i data de l'any 1882. És el més antic d'aquest tipus encara en funcionament i va ser unaugurat pel segon fill de la reina Victoria, Alfred. En ell podem observar dos vaixells.


Al costat està ubicat des de l'any 1995 l'aquari Two Oceans, un bon lloc per a aprendre sobre la fauna marina de les costes sud-africanes banyades per l'oceà Atlàntic i l'oceà Índic. També hi ha un riu d'aigua dolça on podem aprendre sobre les granotes d'aquest país.

Seguirem bordejant la mar al costat d'altre centre comercial conegut amb el nom de Watershed fins a la plaça dels premis Nobel. Ací s'aixequen quatre escultures per a rendre homenatge als quatre sud-africans guanyadors del Premi Nobel, Nkosi Alber Luthuli, Desmond Tutu, FW de Klerk i per descomptat Nelson Mandela.


I de Nobel Square bordejant una transitada carretera arribem a una de les zones fortificades més antigues de la ciutat l'Amsterdam Battery que data de l'any 1784.  Està en procés d'excavació i adequació. Molt prop un elegant centre comercial anomenat Victoria Wharf,





I si tens fam no cal anar massa lluny per a gaudir d'una zona de restaurants de tots els sabors i gustos, des de franquícies internacionals a restaurants locals que ofereixen els millors plats de peix de la zona a preus no desorbitats.

I seguirem gaudint des de fora de l'enorme edifici de l'hotel Table Bay de cinc estreles que té de tot, piscina, spa, restaurant i meravelloses vists a l'Atlàntic i illa de Robben i a l'espectacular monument natural que és la Table Mountain.


Per darrere de l'hotel es troba The Cape Wheel, una discreta en grandària nòria al costat de l'oceà i molt prop del moll oon anirem a gaudir de la meravellosa posta de Sol. L'astre rei s'amagarà sota les aigües atlàntiques buscant Sud-amèrica.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada