dissabte, 1 d’abril del 2023

L'arquitectura de Hundertwasser de Viena, colorista, atrevida i inclassificable.

 Com fem cada any, anirem a Viena per a conéixer les darreres columnes de la romda de columnes que encetarem amb l’any nou i que es troben en els edificis del polifacètic artista austriac Friedensreich Hundertwasser. Destacat pintor i escultor i consagrat arquitecte que va dissenyar unes poques construccions molt atrevides en l'elegant i monotona Viena noucentista.



De les trenta-cinc obres arquitectòniques de Hundertwasser en Aústria, quatre estan en el districte de Landstrasse de la capital. Des d'Schwedenplatz, a la voreta del canal del Danubi es pot agafar el tramvia 1 en direcció al Pratter i abaixar en la parada de nom tant suggerent com laRadenskyplatz. Allí ens espera la neogòtica església de Sant Omar, construïda en la segona meitat del segle XIX, quan aquest barri d'adobers prosperava gràcies al transport ferroviari i fluvial.



Després  cal anar cap al canal del Danubi i parar en Kunts Haus Wien, el primer museu ecològic d'Aústria dissenyat per Hundertwasser que acull una col3lecció de pintures seues molt coloristes i quasi quasi indescriptibles. La visita tant per continent com per contingut paga la pena.

Està prohibit fer fotos dins del museu, a pesar de pagar onze euros per a accedir. El lloc és molt acollidor amb una agradable terrassa i amb diverses sales plenes de quadres on els colors són els protagonistes. 

Caldrà arribar a la voreta del canal del Danubi per descobrir l'obra més desconeguda de l'artista vienés Hundertwasser. Es tracta del Pavelló en el pontó DDSG. Un atrevit arc en una estació fluvial de la companyia DDSG Blue-Danube.



I en direcció sud s'arriba al Hundertwasser Village, un centre comercial construït en la dècada dels noranta que s'ha convertit en una de les atraccións turístiques més visitades de Viena. Es tracta d'un espectacular edifici amb la combinació de colors, les corbes i la vegetació deixen bocabadat a tot visitant.



I quasi al costat es troba el Hundertwasserhaus, un complex de vivendes privades aixecades en la dècada dels huitanta del segle passat que et teletransporta a mons orientals i mons imaginats en colors, que sols es pot veure des del carrer.



I en la següent cantonada es pot gaudir de l'arquitectura art nouveau del Palais de Beaux Arts, una construcció de la primera dècada del segle XX que s'articula en una torre cantonera amb balcons circulars i rematada amb tres figures femenines que sotenen dos glovus terraquis.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada