dilluns, 29 de novembre del 2021

Monestir de Sant Naum en Macedònia del Nord, un paradís i bressol de la cultura búlgara.

 Seguim viatjant en sentit contrari a com ho fa el Sol i hui ens aturem una mica més cap a orient per conèixer el tercer monestir de la ruta de sis monestirs que acabarem a final d'any. La tercera parada la fem en Macedònia, un jove país resultat de la desmembració Iugoslava que des de fa poc té com a nom oficial Macedònia del Nord, per a distingir-la de la històrica regió de la Grècia clàssica bressol d'Alexandre el Gran de Macedònia.



Des de la ciutat més turística del país, Ohrid, conduirem una vintena de quilòmetres vorejant el llac d'Ohrid fins a arribar a la zona d'estacionament del monestir de Sant Naum. I el primer que ens trobarem és una bonica platja lacustre d'aigües massa gelades per al meu gust.


Estem dins del parc nacional de Sant Naum, just en les fonts d'aigües cristal·lines que aporten aigua a aquest llac que pertany a Albània i a Macedònia del Nord. Es pot aprofitar la visita per fer una passejada en plena natura siga a peu o en vaixell.






I situat en un xicotet pujol es troba el monestir de Sant Naum, un dels primers sants de l'església ortodoxa búlgara que va fundar aquest cenobi al segle X en temps del Gran Imperi de Bulgària. Aquest sant va ser un dels primers escriptors i promotor del primer alfabet adaptat a la llengua eslava.


El monument més singular del complex monàstic és la seua església dedicada als sants Arcàngels i d'estil bizantí que respon  a les reconstruccions dels segles XVI al XVIII després de les destrosses dels otomans. En una xicoteta sala està soterrat el sant.


Al voltant de l'església hi ha un bonic jardí en el qual hi podem trobar paons blaus que passegen en llibertat per aquest indret i que no sempre es manifesten de forma amigable de cara als milers de turistes i pelegrins que visiten el monestir.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada