dissabte, 20 de novembre del 2021

Fraueninsel, una diminuta illa en un llac patrimoni de la humanitat de Baviera.

La segona parada de la ruta dels monestirs la farem en l'estat de Baviera per a visitar una abadia benedictina ubicada en la segona illa més gran del llac Chiemsee, l'abadia de Frauenwörth en Fraueninsel o illa de les dones.



Per a arribar-hi l'opció més fàcil és agafar un tren fins a Prien am Chiemsee, després agafar altre tren més històric fins al port o caminar menys de dos quilòmetres, el camí resulta agradable, però pujar al bucòlic tren de seients historiats ho és més.



En el port hi ha una línea de vaixells que et porta primer a la Herreninsel on es troba l'espectacular palau barroc que ja visitàrem fa anys, i després fa parada en la Fraueninsel, el trajecte total és d'aproximadament mitja hora.



En Fraueninsel es celebra un mercat de Nadal durant les setmanes d'advent que trenca per complet la tranquil·litat del menut poble de dos-cents cinquanta habitants i la seua abadia fundada pel duc Tassil en l'any 782 que va beneir el mateix bisbe Sant Virgili de Saltzburg.


Ja posats els peus en l'illa anirem a visitar la seua església que presenta un espectacular campanar que s'assenta sobre els fonaments d'un edifici del segle VIII, els dos primers pisos són del segle XII, els superiors són del segle XIV i la cúpula de ceba, tan típica de Baviera es va afegir al segle XVII.



Els fonaments de l'església i part dels murs són d'època carolíngia, l'església actual té elements dels segles XI, XII i de l'ampliació del segle XIII. Durant el segle XV es va afegir una volta de creueria i al segle XVII els altars barrocs.





Un altre element important que cal visitar és la coneguda com a sala de la porta carolíngia que va ser descoberta en l'any 1961 durant un procés de restauració. Es tracta de l'antiga entrada al monestir i de diversos frescos d'àngels a grandària natural que estaven amagats sota diverses capes d'algeps.



I per a finalitzar es pot realitzar a peu, perque les bicicletes i per descomptat els vehicles a motor estan prohibits a l'illa, una xicoteta ruta de senderisme de menys de dos quilòmetres per l'illa i gaudir del llac i l'abadia.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada