dijous, 22 d’agost del 2019

Castell de Cardiif, una experiència medieval.

Retornem de nou a les Illes Britàniques i visitem la capital d'un dels quatre regnes que formen el Regne Unit. Cardiff és la capital de Gal·les, un territori ocupat per romans, normands que va ser regne independent i finalment annexionat a Anglaterra en l'any 1282 a la mort del seu darrer rei Llewelyn II.


El monument més emblemàtic de Cardiff és el seu castell, d'origen romà amb elements normands, medievals i de l'era victoriana. No és l'únic castell que té la ciutat, en té altres com el castell de Saint Fagans, el castell Coch i les restes d'altres, així que es diu que és la ciutat amb més castells del món.


Començarem el recorregut, com és natural, per la zona on es compren les entrades i on està la botiga del castell. Ací es troben les restes de la fortalesa romana, sols són les restes de murs que es trrobaren a finals del segle XIX quan el propietari del castell volia aixecar una torre en aquesta área.


Un llarg relleu amb figures que representen fites històriques cobreix la paret d'un llarg passadís i que convé visitar per la seua originalitat.


Si volem seguir un ordre cronològic, haurem de crear tot el pati d'armes fins a arribar a una lloma verda que es troba coronada per un castell circular d'origen normand. Al seu interior no queda res, però convé pujar i gaudir de les vistes.




El castell conserva alguns elements del gòtic que han sigut remodelats al llarg dels segles posteriors i cal fixar-se en la seua torre del rellotge que és el símbol del castell i de la ciutat.


En l'interior del castell es poden visitar una sèrie de sales d'estil neogòtic i victorià que es varen redecorar gràcies als diners de la família Bute, la més rica de l'imperi en la segona meitat del segle XIX quan era la responsable de la major exportació de carbó del món. A destacar la sala de banquets, la saleta àrab, la biblioteca i el jardí del sostre d'estil romà.





I per a acabar el recorregut caminarem pels refugis antiaeris que es van construir durant la segona guerra mundial on anirem trobant alguns objectes de l'època.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada