dijous, 20 de juny del 2019

Dunkled, un bucòlic poblet d'Escòcia

Escòcia forma part del Regne Unit que encara no ha acabat d'eixir de la Unió Europea, però  si Escòcia s'independitzara del Regne Unit de segur que es convertiria en un ferm candidat a formar-ne part, per que els escocesos són clarament europeistes.


Hui visitarem un deliciós i bucòlic poble situat a les portes de la regió coneguda com Highlands una zona d'Escòcia que s'ha de visitar si o si. Dunkled i Birnam formen un mateix municipi i estan separats pel riu Tay, però en realitat units per un bonic pont del segle XIX.


El paisatge verd format per un paradisíac bosc de ribera a la voreta del riu és un lloc tranquil que convida al passeig i que cal trepitjar-lo si es disposa de temps.



L'edifici històric més important i bonic és la catedral que es va començar a construir en el segle XII i després d'algunes ampliacions es va acabar al segle XVI. Les guerres posteriors van afectar molt la seua estructura i sembla un bucòlic edifici en ruïnes.


La part est està millor conservada per que va ser restaurada i mostra amb orgull el característic gòtic que es va fer en les Illes Britàniques.


Es pot visitar el seu interior de franc, on trobarem una espaiosa nau amb grans finestres, una vidriera però amb escassa decoració, molt típic en els temples protestants.



I vista la catedral ens deixarem dur per l'encant dels bonics carrers de cases emblanquinades que formen aquest encantador poble de les Highlands. Moltes d'elles han estat restaurades per la National Trust for Scotland que té una botiga en aquestos carrers.



I arribarem fins a quasi l'entrada del poble per veure la neogòtica font Altholl Memorial, es va construir en 1866 amb el propòsit de donar aigua corrent al poble i de rendir homenatge a la família ducal d'Atholl.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada