divendres, 1 de setembre del 2017

Tai O, poblet de pescadors en la mar de la Xina Meridional

El territori autònom de Hong Kong es reparteix entre la península de Kowloon i un grapat d'illes, la més gran de totes, l'illa de Lantau no és ni de bon tros la més habitada. De fet és un lloc molt tranquil on es pot gaudir de la natura i de l'essència de la cultura oriental tradicional.



El poble de Tai O, entre l'illa de Lantau i l'illa que porta el mateix nom que el poble, és una vila de pescadors que atrau cada dia a un bon grapat de turistes que busquen gaudir de la Venècia de Hong Kong, dominada per una bulliciosa activitat pesquera i comercial. Es pot arribar en bus fins a la part del poble que s'assenta sobre l'illa de Lantau, però cal passar a l'altra illa, la més autènctica i pintoresca creuant el pont de vianants.


Els habitants del poble provenen de l'ètnia dels tanka, una gent del sud-est asiàtic que viu en barques i que de vegades es coneixen com els gitanos del mar pel seu caràcter nòmada. En Tai O viuen ja en cases i algunes d'ells en palafits, cases de fusta que estan sobre la mar que es recolcen sobre pilars de fusta i estaques.


En creuar el pont ens anem a trobar en la principal atracció turística del poble, el seu mercat de productes tradicionals que es venen en xicotetes parades ubicades al llard d'estrets carrers on és prou fàcil perdre's.




El producte estrela del mercat com no podia ser d'altra manera en un poble de pescadors, és el peix fresc, tan fresc que en moltes parades està viu dins de caixes, encara que també hi a venedors que el tenen ja mort i el netegen arran  terra.



També hi han moltes parades de peix sec, que ha estat prèviament dessecat a la porta de les cases dels pescadors del poble.




És també possible tastar algunes especialitats locals que es vénen ja cuinades en algunes parades del mercat.


I es pot gaudir d'un passeig en barca bordejant l'illa de Tai O, i si hi ha algú que es mareja en barca, encara que ací la mar és ben tranquil·la, pot gaudir des del passeig d'una bona posta de sol.



Per als amants del patrimoni històric, hi ha disseminats per l'illa alguns temples budistes, el millor de tots potser siga el Yeung hau que data de 1699. També cal destacar l'antiga central de policia creada a principis del segle XX per a controlar la pirateria en la zona i hui convertida en hotel.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada