dissabte, 8 d’octubre del 2016

Taormina, un tresor en Sicília

Farà al voltant de dos-cents, anys estava celebrant-se el Congrés de Viena on les noves grans potències d'Europa, és a dir Regne Unit, Rússia, Prússia i l'imperi Austrohongarès tractaven de redefinir les noves fronteres després de la ressaca expansiva de Napoleó. D'aquell congrés va nàixer un nou país. el Regne de les dues Sicílies, integrat per Nàpols i l'illa de Sicília, que la veritat que no duraria fins a la reunificació italiana de Garibaldi, és a dir menys d'un segle.
Hui viatgem a Taormina, una ciutat d'aquell històric regne ubicada a l'illa de Sicília en la costa que mira a Nàpols.
El seu patrimoni monumental, la seua ubicació en una bonica costa i prop de l'Etna l'han convertit en un dels llocs més turístics de l'illa. Deixar-se perdre pels seus costeruts carrerons i anant gaudint de les millors vistes a la Mediterrània és una experiència inoblidable.


Abans d'agafar la serpentejant carretera que ens puja al Mont Tauro, on s'ubica, cal aturar-se a gaudir i fotografiar l'isola bella que depenent del dia pot arribar a ser una península.


El monument més interessant de la ciutat és el seu Teatro Antico, d'origen grec que va ser aprofitat més tard pels romans. Les vistes que dóna de l'Etna i per descomptat que el teatre en si és tot meravellós.


Després cal entrar per la porta Messina i passejar pel Corso Umberto per a descobrir l'essència medieval i renaixentista de la ciutat. A mà dreta un bonic edifici gòtic sicilià ens espera, és el palau Corvaja que s'anà construint aprofitant una torre de l'època de la dominació islàmica i sobre el que era l'antic fòrum romà.


Continuem el nostre camí pel Corso Umbeto per a anar descobrint estrets carrers que es pengen de la muntanya com si volgueren arribar a la mar, és tot un espectacle al més pur estil mediterrani.




Llavors arribem a plaça del 9 d'abril, un mirador de la mar i de l'Etna on es troba l'església de Sant Josep i la torre dell'Olorgio.



Però el Corso Umberto continua travessant estrets carrerons de l'època islàmica i un d'ells més ample amb una elegant escalinata que ens condueix fins al palau Ciampoli un edifici del gòtic català construït en 1412.


Més endavant està la plaça del Duomo, amb el palau comunal, una bonica font i la catedral de Sant Nicolau que va ser construïda al segle XIII.



Tancarem la visita a la ciutat de Taormina per la porta de Catània, coronada per un escut aragonés de 1440 i flanquejada per una sòlida torrassa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada