dissabte, 30 de gener del 2016

La torre Eiffel, el millor mirador de la ciutat de les llums

Acabem les entrades d'altura en la que pot ser siga la torre més coneguda del món símbol de França i la imatge que apareix en la ment de molts americans quan pensen en Europa. La torre Eiffel es troba a la capital de França des de l'any 1889 encara que en un principi va ser construïda per a acompanyar de forma temporal l'exposició universal de París en la que es commemorava el centenari de la revolució francesa. Finalment no es va desmuntar, per que com tots sabeu és una estructura de peces de ferro unides amb una quantitat més que suficient de tornavisos que la fan ben segura i estable. Hui en dia és el monument més visitat del món.


Parlarem de xifres primer, perque aquesta meravella de l'enginyeria medeix, amb l'antena que la corona, 324 metres però cal aclarir que com és una macroestructura metàl·lica la calor pot dilatar el ferro fins a sis centímetres. De 1889 a 1930, any de construcció de l'edifici Chrysler de Nova York va ser l'obra humana més alta del món. Aquest monstre necessita ser pintat cada cinc anys amb 50 tones de pintura per evitar la seua corrosió.



Si vas a París has de pujar per gaudir de les vistes de la ciutat que molts consideren la més bonica del món. Jo ho he fet de nit i ho he fet de dia i no tinc massa clar quan és millor, però les fotos que hi posaré són de nit perquè ja va ser en l'era de les càmeres digitals.



Per a pujar tens tres opcions, la més econòmica i on la cua és més curta, és pujar les dos primeres plantes a peu per l'escala i val 4,70 euros. Però ja et dic que pot ser molt dur per que la primera planta està a 51 metres i la segona a 115.




Les altres dos plantes es pugen en ascensor pagant un suplement. Però l'opció amb més cua és pujar des de terra amb ascensor que val 8,20 €, fent el canvi en la segon planta per pujar fins a dalt.


La tercera opció és sens dubte la més còmoda perque comprant per internet l'entrada amb antelació tu tries l'hora i t'adjudiquen un ascensor en la pota corresponent. I en estar allí cinc minuts abans puges amb tota la tranquil·litat del món.

En les diferents plantes trobaràs tot tipus d'atraccions com un restaurant de luxe, la reconstrucció del despatx de l'arquitecte creador Eiffel però passen desapercebuts per les vistes que ofereixen els miradors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada