Viena és una ciutat realment fascinant i més encara si cap, durant les festes nadalenques quan els mercats de nadal amb olor a glüwein, un vi calent i especiat, ompli les sesues places. De totes elles la que més màgia té en Nadal és la plaça de l'ajuntament que es veu animanada per una pista de gel i un gran mercat nadalenc.
L'edifici més imponent d'aquesta monumental plaça és l'ajuntament nou, de planta neogòtica que intenta imitar l'estil de l'ajuntament de Brusseles. Va ser construit a finals del segle XIX i la seua torre més alta poc li falta per fer els cent metres.
Just al costat de l'orgarn de poder municipal s'alça el Parlament també de la mateixa època però amb un estil neoclàssic. Va allotjar al més alt òrgan legistaltiu de l'Imperi Austrohongarès i ara ho és d'Aústria. és tot un homenatge a la Grècia clàssica la cuna de totes les democràcies i crida l'atenció l'escultura de Palas Atenea que presideix l'entrada.
L'altre edifici monumental de la plaça és el Burgtheater, d'estil neorrenaixentista construit en 1888. Molts el consideren el teatre més prestigiós del món en llengua alemanya. Cal remarcar que la part central de l'edifici va haver de refer-se de nou degut a una bomba que ciagué en 1945 però ara el seu estat és impecable i pot acollir fins a un mil·ler d'espectadors.
Per a tancar el rectangle que forma la plaça està l'edifici de la Universitat de Viena, la més antiga de parla alemanya i la tercera més antiga d'Europa. Encara que la fundació de la Universitat data de 1365 l'edifici actual és també de finals del segle XIX amb un estil que intenta imitar el renaiximent italià.
Molt prop es pot reposar i agafar forces al Café Landtmann que era freqüentat per un dels més ilustres professors de la Universitat de Vienna, el mateix Sigmund Freund el pare del psicoanàlisi.
http://ferranlerma.blogspot.com.es/2013/01/sarajevo-marcada-per-la-historia-del-xx.html
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada