dissabte, 19 de desembre del 2015

La grand place de Brussel·les, la més bonica d'Europa

La capital de Bèlgica i de la Unió Europea atressora un dels conjunts urbanístics més bònics i bucòlics del vell continent és ni més ni menys que la Grand Place. És un conjunt d'edificis gòtics i renaixentistes on destaca per la seua imponent façana l'Ajuntament.
Aquest edifici va ser construit al segle XV en estil gòtic brabantí i destaca sobre tot els seu campanar de 96 metres que domina tot el centre hístòric de la ciutat. Si es disposa de temps és aconsellable enrolar-se en una visita guiada per tal de gaudir de les seues sales interiors.



La casa del Rei, en un principi casa del pa, és altre notable edifici que acolleix el Museu de la Ciutat que conté una amplia col·lecció de roba per a vestir a l'infant més popular de la ciutat, el maneken pis.
http://ferranlerma.blogspot.com.es/2014/05/el-manneken-piss-lhabitant-mes-famos-de.html de vestits per a l'infant més famós de la ciutat, el seu manneken pis

La resta d'edificis són majoritàriament cases gremials, ja que els diferents gremis foren importantíssims per al desenvolupament econòmic de la ciutat.



Molt prop de la Grand Place trobem unes galeries comercials, les més famoses són les Galeries Reials de Sant Humbert que foren inagurades en 1847 i varen ser de les més luxoses d'Europa.





En eixir de les Galeies Reials si tires cap a l'esquerra trobarás l'edifici de la borsa amb un interessant mercat de Nadal. L'edifici de la segona meitat del segle XIX té escultures de Rodin.


Si de les Galeries vas capa a la dreta no et serà difícil trobar la imponent catedral gòtica dedicada a Sant Miquel i Santa Gúdula, els sants patrons de la ciutat de Brussel·les.


Baixant en direcció sud arribarem al palau reial construit al segle XIX i que es pot visitar perque no és el lloc de residència de l'actual família reial.


Més cap al sud es troba la Basilica de Notre Dame du Sablon que destaca per les seues espectaculars vidrieres que poden assolir els 15 metres.




Al costat hi ha una placeta, la place du petit sablon on es troben representats 48 antics gremis amb 48 escultures sobre 48 pedestals.



I per a acabar de recòrrer el centre històric acabarem visitant l'església de Notre Dame de la Chapelle que té una capella dedicada a la memòria del pintor flamenc Pieter Brueghel el Vell.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada