diumenge, 29 de novembre del 2015

Québec, la capital del Canadà francòfon

Com que s'acosten les fesstes nadalenques m'he proposat dedicar les pròximes entrades a pobles i ciutats on més intensament he viscut la màgia del Nadal.
Hui viatjarem fins a la ciutat canadenca de Québec que está situada a la vora del riu Sant Llorenç i és la capital i l'ànima de la zona de Canadà on es parla francés. És l'única ciutat completament amurallada de Nord-amèrica i la UNESCO la va declarar patrimoni de la humanitat.
Començaren la nostra passejada per la ciutat baixa que esta formada per un grup de cases del segle XVIII i XIX que varen ser restaurades en la dècada dels setanta.






El centre neuràlgic de la ciutat baixa és la Plaça Royale i també un dels llocs més històrics del país puix ací l'explorador Samuel de Champlain va plantar un jardí, germen de la primera ciutat de Canadà en l'any 1608. Després va ser zona de mercat i hui en dia es una zona de xicotets comerços amb molt d'encant. Al centre mateix hi ha un bust del rei francés Lluís XIV.


L'edifici més important de tots és l'església de Notre Dame-des-Victoires que va ser construida a finals del segle XVII. Encara que inicialment estava dedicada al xiquet jesús va cambiar el seu nom després de la Batalla de Québec en 1690 on els anglesos van haver de retirar-se i a Québec continuaren essent francesos. Un vaixell penjat del sostre commemora aquesta victòria.


Després de visitar la Baisse-ville cal pujar a la part alta de la ciutat on es troben els monuments històrics més interessants i ho faren a través d'una escala que ens deixarà gaudir d'una bona vista dels carrers de la Baisse-ville.


La part alta de la ciutat està dominida per l'imponent Château Frontenac, el seu sostre de coure verd es pot veure a quilòmetres de distància. La imponent construcció tardà quasi un segle en completar-se i encara que el seu nom i el seu aspecte siga de castell des de sempre ha sigut un hotel de luxe que hui en dia té més sis-centes habituacions i uns quants salons suntuosos.


Altre monument important és la Basílica de Notre Dame seu de l'arxiprestat catòlic de Québec que en un temps va arribar fins al mateix Mèxic, Ha sigut cremada i destruida en més d'una ocasió però l'aspecte actual és el que tenia en 1647.



Una passejada pels carrers d'aquesta part alta de la ciutat ens permetrà descobrir racons de gran bellesa. Com una porta de la muralla al carrer Dauphine, la rue du Tésor plagada de retratistes i caricaturistes i la catedral anglicana de la santíssima Trinitat.








Caminar per la terrasse Dufferin és molt agradable per les vistes que ofereix del riu i del poble a l'altre costat que té de nom Levis. Aquesta passarel·la de fusta condueix a la ciutadella i durant l'hivern l'ajuntament instal·la rampes de gel per a tirar-se en trineu.



La visita a Québec no pot estar completa sense veure la seua magnifica ciutadella en forma d'estrela que va ser començada per l'exèrcit francés en 1750 i acabada per l'anglés en 1831.  En estiu hi han visites guiades i canvi de guàrdia, en hivern res de res.


I sols ens queda passar per la tercera part de la ciutat coneguda com a Vieux Port. Cases dels segle XVIII i XIX ens faran pensar que estem en una ciutat francesa de la costa atlàntica.


En aquestos carrers es trova el modern Museu de la Civilització i una grandíssima pintura mural que representa la vida quotidiana de Québec fa ja molts anys.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada