dissabte, 30 de maig del 2015

MoMA, dels millors del món

MoMA (Museum of Modern Art) és un dels millors musueus del món i en ell es trobe una de les millors col·leccions d'art modern que podem trobar arreu del món amb una història que va camí de complir un segle.
Va ser creat en 1929 per una série de mil·lionaris americans que volien donar a conéixer i entendre els nous corrents d'art com el cubisme que per aquella època el gran públic no apreciaba, donant cabuda a disciplines que mai s'havien exposat en galeries.

L'edifici que podem apreciar hui en dia és una renovació i ampliació de l'any 2004 en el que es va multiplicar per dos la seua capacitat expositiva. Es trova al cor de Manhatan en la 53 St entre la 5th i 6th Avenue.




Recomanable és vindre sense motxilla per a evitar la cua del guarda-roba i el millor si es vol gaudir de la ciutat és adquirir la new york pass city que et pertmet entrar a més de 80 atraccions evitant en la major part d'elles la cua per a obtenir l'entrada.

També és recomanable vindre amb temps, passar un dia i no sols l'hora de la que sols disposava en la meua agenda. Així que vaig fer deures el dia d'abans per a poder buscar aquelles obres d'art que s'han de veure, segons la meua opinió, si vas a Nova York.
http://www.moma.org/explore

Tot va ser molt fàcil perque el museu sols té sis plantes i el personal t'indica el nombre de la sala de l'obra que busques. La majoria de les obres més visitades es troben a la quarta i cinquena planta. Ací vos deixe part de la meua selecció.


Les senyoretes del carrer d'Avinyó de Picasso
La nit estelada de Van Gogh
Xica ofegant-se de Roy Lichstenstein
Adele Bloch_blauer II de Gustav Klimt

Pollock Nº31



La persistència de la memòria de Dalí
 El temps és relatiu com pareix fer-nos veure Dalí en el seu quadre i al MoMA passa molt ràpid. Però el Moma és infinitament més del que vos he mostrat. Té un jardí d'escultures que no et pots perdre:


A més aposta per tot tipus i disciplina d'art. Sabies que el museu ha adquirit els codis de videojocs com el tetris i el Pac-man (comecocos en castellà) perque els considera art? Saber que és art és molt difícil però ho és fins i tot aquell fet amb material de rebuig.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada