dissabte, 9 de maig del 2015

Gyengju, la capital del regne de Silla en Corea

Gyengju va ser la capital d'un dels tres antics regnes en les que es dividia la península de Corea. En l'any 660 va ser la capital d'un únic regne unificat on s'encetava l'època daurada per a la cultura coreana. Va ser cap al segle XVII que deixa de ser capital i molt dels seus monuments caigueren en desgràcia.
Visitar tot el seu patrimoni resulta impossible fer-ho a peu perque està desperdigat per un ample territori, però el que fou centre de poder, el palau reial i els voltants si es possible. A més totes les restes, restauracions i reconstruccions s'intengren en un perfecte marc ajardinat i aixi la visita cultural es combina amb una agradable passejada per un immens parc.
El palau reial estava totalment sepultat però després d'un llarg procés de desenterrament i reconstrucció de pabellons ens podem imaginar com seria aquest lloc on les construccions reials s'intercalaven entre un sistema de llacs i canals.





Just al costat s'ha construit el parc Túmul on es troben dotze tombes reials que per fora són simplement una gran muntanya de terra però per dins s'han trobat multitud d'objectes funeraris molt valuosos.


Una d'elles es pot visitar per dins i s'ha articulat com un xicotet museu que exposa algunes peces trobades al seu interior, la més cridanera una corona reial d'or.



Després d'un agradable passeig de deu minuts s'arriba a un dels mes interessants restes d'aquell legendari regne que és ni menys ni més que l'observatori astronòmic més antic del continent asiàtic conegut com l'observatori Cheomgseongdae.


Aquesta peculiar torre en forma de botella està assentada sobre dotze pilars, com els messos de l'any, 366 pedres la formen que curiosament es reparteixen en 30 files com els dies que té un mes. Aquesta torre va camí de complir els 1400 anys.
Altres paratges de la ciutat inclossos en la llista de patrimoni de la humanitat per la UNESCO, com el temple de Bugulksa o la gruta de Seokguram estan a quilòmetres de distància i necessites un bus o un cotxe per a accedir-hi.

A 12 min es troba la moderna estació de tren que et durà a Seul o Busan amb trens més ràpids i còmodes dels que esten acostumats


Pero si tens temps gaudeix d'un típic i picant dinar coreà, que consisteix amb arròs blanc acompanyat de multitud de guarnicions. Això si, preparat la llengua per a sabors molt picants.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada