dissabte, 14 de juny del 2014

Römerberg, el símbol de Frankfurt.

El Römerberg pot ser siga la plaça més monumental de Frankfurt i de segur per la que més ha deixat petjades la història. El seu nom, que significa muntanya romana, evoca la presència d'un antic assentament romà.


Ja en era medieval va ser un important focus de comerç i algun ric comerciant de seda es va construir ací la casa, però l'edifici més destacable és un conjunt de cases dels segles XV al XVIII conegudes com El Römer on s'ubicà l'ajuntament. Cal dir que encara que conserven eixe aire gòtic centreeuropeu van ser reconstruides després de la segona guerra mondial.


L'església com Alte Nikolaikirke, del segle XIII amb dos naus i en estil gòtic ocupa un lloc destacat en la plaça. L'interior és més auster tenint en conte que hi en dia es de culte luterà.



El grup de cases amb parets d'entramat de fusta situades en front de l'ajuntament vell donen harmonia a la plaça i són conegudes amb el nom d'Ostzeile. 
La menuda font que intenta presidir la plaça, és la font de la justícia, un punt més que insignificant en la ciutat de l'euro i els negocis. Així és la justícia.


Aquest racó històric de Frankfurt es camufla entre els gegants gratacels i edificis moderns que configuren verdaderament la ciutat, de ritme trepidant. Així que seure en aquesta plaça i gaudir de la pau és realment meravellós.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada