dissabte, 15 de febrer del 2014

Bruges, la perla de Flandes

La ciutat de Brugges va viure una dilatada època daurada durant els segles XIII, XIV i XV.  La clau de tot va ser la indústria de la llana i el comerç que es va afavorir quan la ciutat formà part de la lliga Hanseàtica fins al punt d'arribar a ser una de les més pròsperes d'Europa.  Una tormenta en l'any 1134 va obrir un canal natural que anteriorment s'havia anat tapant de sediments i que comunicava la ciutat amb la mar potenciant el comerç marítim però els sediments anaren depositant-se de nou any darrere any i partir de l'any 1500 la ciutat entrà en decadència. A finals del segle XIX s'anaren restaurant els seus edificis medievals i duran el segle XX aterrà amb força la indústria turística convertint la ciutat en una de les visites obligatòries del Benelux.
La ciutat hui en dia mostra tot el seu passat medieval amb un estat impecable i amb el seus negocis de venta d'encaix i xocolote de segur que deixa satisfet a tot turista sense oblidar la qualitat de les obres d'art que atressoren els seus museus.

Pocs consells t'he de donar el primer és disfrutar dels seus carrers més pensats per a vianants que per a vehicles.




Passetja pels seus jadins perque estan molt ben cuidats i no oblides visitar els del beguinatge, un lloc benèfic de cases d'acollida de dones solteres i vídues que es convertien en una mena de monges amb llibertat d'eixir i casar-se. Aquestos llocs comú  a les ciutats de Flandes i Holanda han sigut declarats patrimoni de la humnitat.


Gaudeix dels seus canals, aquesta ciutat és una de les Venècies del nord i en té molts i per tant molts ponts, que li donen nom, brug és pont en l'idioma d'ací.


Visita algun museu perque l'escola flamenca de pintura va ser de les més logrades d'Europa. El Memglingmuseum ubicat en un antic hospital té una de les col·lecions més interesants a més d'estar ubicat al costat d'un preciós canal.


Pren un bon xocolate belga en la plaça del mercat i gaudeix de l'arquitectura escalonada de les seues cases gremials.


Fes fotos de la ciutat des de dalt del Beltfort o campanar civil molt típics de Bèlgica i del Nord de França símbols del poder burgés d'aquestes ciutats declarats també patrimoni de la humanitat.


No oblides visitar algun dels seus explèndids temples gòtics com són la catedral de Sant Salvador, l'església de nostra Senyora amb la seua impressionant agulla i una pintura de la Verge i Jesús de Miquel Àngel o la de la Santa Sang ubicada en un primer pis amb una peculiar mostra de la sang de Crist.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada