dissabte, 22 de febrer del 2014

Bergen, per a gaudir-la amb tots els sentits.

Bergen serà l'entrada que tancarà la trilogia dedicada a les ciutats hanseàtiques que començà en Tallin i passà per Bruges.
Bergen va ser fundada en l'any 1070 i ràpidament prosperà convertint-se en la més important de Noruega i tot gràcies al comerç de peix salat, puix Bergen era la salobreria de la Lliga Hanseàtica. Hui en dia encara es pot apreciar aquesta activitat comercial i salobrera en el mercat de Torget, junt al mar. Passejar per ell és una delicia per a tot excepte per a la butxaca.



 El nom de Bergen significa muntanya i és que la ciutat està rodejada de verdes muntanyes i per suposat de mar. A Bergen es pot arribar en avió, en tren cómode pero etern o en vaixell, la millor forma de les tres perque la ciutat et rep amb aquestes espectaculars vistes.




La joia més preciada de la ciutat és l'àntic barri de comerciants alemnys conegut per Bryggen que significa moll en noruec. Està declarat patrimoni de la humanitat i en estiu és invait per multitud de turistes de creuer que no volen predre's una passetgada al voltant de les seues colorides cases de fusta.

 



Molt a prop de Bryggen es pot visitar el Bergenhus Festning, una gran fortalesa. Des d'ella es pot pujar a la Rosenkratz i gaudir de les vistes














Però a nivell arquitectònic el que destaca ésl'impressionant saló medieval de Håkonshallen. Pot ser siga la construcció civil medieval més gran de Noruega. A mi em va deixar impactat la tonalitat blavosa de la llum que reflecten les seues parets.



Junt al castell es troba l'església de Mariakirke amb una elegant façana amb dos campanars i no massa lluny la medieval catedral coneguda com Domkirke.

 


Per a reposar les forces res millor que tastar les especialitats de peix local, balena i salmó a la planxa o balena i salmó fumat. Al mercat t'atenen en qualsevol llengua i tenen unes taules de fusta per a menjar-te'l amb plats de plàstic. El preu a pagar és com si hagueres anat al restaurant, més de trenta euros, però has de saber que estás al país més car d'Europa. L'especialitat local és el salmó fumat semicuit a 80ºC però t'aconselle el salmó salvatge fumat i la ballena fumada. Aquesta última perd molt a la planxa.

salmó fumat a l'estil de Bergen
salmó salvatge



ballena a la planxa



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada