dissabte, 13 de juliol del 2013

La Cova de Neptú, meravella sarda junt al mar

Per a arribar a aquesta joia natural situada en le Cap Caccia a pocs quilòmetre de l'Alguer es pot fer de dues maneres, una marítima i altra terrestre. Si optes per l'opció marítima, un petit vaixell et portarà des de l'Alguer fins a l'entrada de la cova en vint minuts. La via terrestre consisteix en conduir uns 25 Km.
 www.grottedinettuno.it/

Jo vaig optar per aquesta segona opció bordejant una preciosa badia i recorrent tot el cap Caccia fins arribar al far de cap Caccia a 186 metres sobre la mar. Les vistes de la badia des del cap són espectaculars.









La gran recomanació que et faig és que matines per a arribar a la primera visita abans de que els vaixells i autobussos ompliguen de turistes el lloc i hages de fer la visita guiada com si estigueres en mig d'un ramat. La visita a la cova és cara i sols es pot fer amb guia.














Ara que ja has arribat al far has de saber que estàs a 186 metres sobre el nivell de la mar als peus del far de cap Caccia un dels més visibles de l'illa. Ara et toca descendre l'escala del cabirol per a arribar a l'entrada de la cova que està a un metre sobre el nivell de la mar. Has fet mentalment la resta? Has de baixar 185 metres a través de 654 graons. Però si eres una persona previsora et vindrà al cap que més mal serà quan els hages de pujar!









Aquesta cova va ser descoberta al segle XVIII per un pescador alguerés. En 1959 es va acabar de construir l'escala del cabirol. L'entrada a la cova està molt a prop de la mar i en dies de marejada és

impossible entrar tant si vens per la ruta marítima com si ho fas per la via terrestre.

 

El primer que impressiona a la vista és el gran llac Lamarmora d'aigua salada que entra dins la cova a través de l'entrada en dies de fort onatge o bé per l'efecte sifó amb la mar. El llac de més de 100 metres de longitud es podia creuar amb barquetes i s'enlluernava amb espelmes però tot açò va acabar per que cal conservar aquest lloc que tants anys ha tardat la natura en esculpir.


 Ja dins t'espera un paissatge de roca, aigua i llum que et traslladarà a  un món de fantasia on les roques et transformen en animals terrorífics o en belles formes artístiques com són la boca de la bèstia o l'orgue.
 



En 1713 després del tractat d'Utrecht l'illa que havia estat en mans de la Corona d'Aragó quasi 400 anys passa a Aústria i cinc anys més tard passa a la casa de Saboia i comença una saga de reis de Cerdenya. Doncs els reis de Cerdenya celebraven concerts de música en el llac Lamarmora i per a acondicionar-lo es tallaren moltes estalactites. Recorda que una estalactita creix un centímetre per segle, així que durant la visita tens prohibit tocar-les.







I per finalitzar tens un desnivell de quasi dos-cents metres a través de 654 graons que gràcies a Déu són amples i poc alts així que la pujada és dura però no extenuant i ve acompanyada de precioses vistes al mar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada