dissabte, 6 de juliol del 2013

Els Tatra, la serralada més menuda d'Europa.

Una serralada és un conjunt de muntanyes més llarg que ample amb pics de considerable altura. Entre Polònia i Eslovàquia es troba un exemple d'aquest tipus de formació que es considera la més menuda d'Europa i és coneguda en l'idioma local com a Tatry.




Hui vos propose un recorregut pels Visoké Tatry (els alts Tatra) situats en Eslovàquia on es combina a la perfecció el desenvolupament turístic per als esports d'hivern amb la conservació de paisatges alpins i d'alta muntanya i tot en un espai reduit i accessible perque recorda que es trobem en la serralada més menuda del continent europeu.
La millor manera d'accedir a aquestes muntanyes és en tren o en avió fins la ciutat de Poprad la capital dels Visoké Tatry. Ja en Poprad es pot arribar als llocs més interessants de la serralada amb un tren elèctric còmode, ràpid i barat que transcorre por llocs idílics.




Són dos les línies de tren elèctric que transcorren per aquesta zona, la primera va de Poprad fins al complexe turístic de Štrbské Pleso passant per Starý Smokovec, altre complex turístic on naix la segona línia que et porta fins a Tatranská Lomnica.



En primer lloc visitarem  Štrbské Pleso, pleso significa llac de muntanya en eslovac, i al voltant d'ell s'han situat una sèrie d'hotels que s'omplin en temporada d'esquí. És un trajecte de poc més d'una hora en el tren elèctric a través de paissatges idíl·lics.




Es pot fer una agradable passejada al voltant del llac sempre i quan la quantitat de neu ho permeta, perque hi ha una senda que el rodeja.





Des de la zona dels hotels es pot disfrutar  d'aquestes meravelloses vistes mentre et prens un "varené vino", que és un vi calent i especiat molt popular en el païssos centreeuropeus.


Si no has queda saciat d'alta muntanya el millor és que agafes el tren i et baixe en Starý Smokovec per fer un breu tranbordament i enfilar-te a Tatranská Lomnica, una xicoteta població transformada en un gran resort d'esquí durant el segle passat. El trajecte total és de poc més d'una hora.



La població està vigilada per el Lomnický štít, la segona muntanya més alta d'Eslovàquia que s'eleva fins als 2634 metres d'altitud i que va ser coronada per primera vegada en la segona meitat del segle XVIII per un sabater anomenat Štefan Fábry. No va ser fins a l'any 1891 quan aquesta gesta es pogué fer en ple hivern.




 

Avui en dia arribar al cim està a l'abast de tothom qui puga pagar els 15 € que val el telefèric fins a un menut llac de nom Skalnaté Pleso i després pagar-ne 24 € més per arribar fins a la cafeteria ubicada en el punt més alt del segon sotre d'Eslovàquia. La velocitat que assoleix aquest enginy tecnològic és tal que la pared quasi vertical de la muntanya s'acosta tan ràpidament que dóna la sensació de que anem a estavellar-nos.



Quan arribes dalt sols et deixen mija hora per a disfrutar de les vistes i la veritat és que és suficient preque sols tens dues opcions, romandre la menuda cafeteria o fer una curta passejada per uns caminets meitat senda meitat metall que s'han habilitat al voltant d'ella








 























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada