diumenge, 6 de gener del 2013

Barcelona-Estació de França

La coneguda com Barcelona-Estació de França és una estació de ferrocarril inagurada en 1929 pel rei Alfons XIII en plena efervescència de la ciutat durant l'Exposició Universal. És amb diferència l'estació més monumental de la ciutat però donat el seu caràcter d'estació terminal la quantitat de trens i passatgers que passen per ella cada dia no és gaire important.
Aquest fet junt a la lluminositat que té la zona d'andanes li dóna un caràcter especial per ser una illa de pau dins d'eixe mar trepidant de ritme que caracteritza a la ciutat comptal. Passar per aquesta estació un dia feiner et dóna la sensació d'estar un dia de festa a primeres hores del matí amb pocs passatgers i sense pressa.
Cal destacar també la Cafeteria-Restaurant a la que s'accedeix des de el hall de l'entrada. És un espai grandiós amb piano que sóna de tant en tant, mobiliari i decoracions ostentoses i alhora envellides que li donen l'encant típic dels ateneus, cercls culturals o casinos de pobles i ciutats construits a la primera meitat del segle XX.
El menu és més pròxim al que menjaries a casa que no a la cuina d'un reputat "chef" i ressulta molt econòmic, a més els cambrers són molt atents i agradables i el local disposa de wifi gratuit que ajuda a amenitzar el temps d'espera a la sortida del tren.
Passar-se per aquesta estació o arribar a Barcelona a través d'ella és del tot recomanable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada