dimarts, 11 de juny del 2024

Vigo la ciutat més populosa de Galícia, capital del Nadal.

 La batalla de Rande o batalla de Vigo va tindre lloc en l'any 1702 en la badia de Vigo entre vaixells angloneerlandesos i vaixells hispanofrancesos dins del context de la guerra de succesió. Hui visitarem Vigo, la ciutat més poblada de Galícia que no és capital de província ni tampoc autonòmica però en Nadal es converteix en la ciutat millor decorada d'Espanya.



Començarem tocant el centre històric en un edifici molt interessant aixecat en la segona meitat del segle XIX, el Marco. Es tracta d'un museu d'art contemporani que en temps passats va ser presó i fins i tot seu d'un tribunal de justícia.


Anirem caminant per rua do Príncipe fins a la Praza centre neuràlgic i comercial de la ciutat de Vigo que en Nadal pateix la més profunda transformació per la quantitat de bombetes led i decoració que en aquest lloc es col·loca. Al mig de la plaça hi ha una columna amb una escultura coneguda amb el nom del sireno obra de l'escultor Francisco Leiro


Des d'aquesta plaça es pot muntar fins al castell de Sant Sebastià mijantçant unes escales mecàniques cobertes. Aquesta fortaleça va ser construïda al segle XVI i volia protegir la gent de la ciutat dels freqüents atacs anglesos. I en un pujol més alt el Monte Castro altra fortaleça més imponent, la fortaleza del Castro, ocupant el lloc que ocupava abans un antic poblat prerromà.


De la praza do sol anirem a la plaça de la constitució, una de les més animades del centre històric de la ciutat per la gran quantitat de restaurants i bars de copes que allí podem trobar. Antiga plaça on es feia mercat dins al segle passat està envoltada d'edifics de pedra històrics.


Una gran costera ens portarà a la praza da Colexiata on es troba la cocatedral de Santa Maria. Un edifici classicista amb torres barroques. Dues fileres de columnes divideixen l'espai interior en tres naus i la zona de l'altar major està decorat amb un bonic mosaic.


Cal aprofitar l'enrevesat centre històric de la ciutat per deixar-se perdre's pel seu entramat de carrers estrets i costeruts d'on de tant en tant apareix una agradable placeta i tot delimitat per edificis de pedra no massa alts.




El punt de referència gastronòmic per a tot visitant que s'acosta a la ciutat de Vigo és sense cap mena de dubte el seu mercado da piedra on es poden degustar les famoses ostres de la badia que les dones ostreres t'obrin en el mateix moment. Cal anar de dia.


I molt a prop està el port de la ciutat d'on es pot gaudir d'una agradable passejada per la rua Montero Ríos on trobarem una extranya escultura amb cap humà i cos de polp, per honrar la memòria de Juli Verne. En la novel·la de vint mil llegües de viatge submarí el Nautilus va aconseguir l'or dels vaixells espanyols vinguts d'Amèrica i afonats per l'esquadra angloneerlandesa en la batalla de Rande.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada