dissabte, 13 d’abril del 2024

Gullfoss, la catarata més espectacular d'Islàndia

L'entrada anterior ens va portar a l'illa de Santorini en el Meditarrani, l'entrada de hui ens porta a una illa de l'Atlàntic. Hui de vistarem l'illa d'Islàndia pre que va formar part de l'Imperi Colonial Danés, que s'escampà sobretot per Escandinàvia, Islàndia, les illes Feroe i l'illa de Groenlàndia però també es va establir al Carib, el golf de Guinea i l'India. 




La nostra visita comença en la zona d'aparcament que hi ha al costa del Gullfoss panorama, un hotel, cafeteria i botiga de souvenirs, lloc ideal per a prendre un calentet si fa l'aire gelat com passa quasi sempre.


L'hotel es troba sobre una meseta volcànica on fa tan de fred que no creix la vegetació ni en primavera. Al fons es poden divisar unes muntanyes cobertes pel blanc gel d'una glacera, tot un espectacle per als ulls d'un mediterrani.


I a pocs metres de l'hotel comença el meravellós espectacle natural de la caiguda de més de huitanta metres cúbics d'aigua per segon que pot duplicar-se en estiu, en dos salts d'onze i vint-i-dos metres dins d'un clavill escavat pel riu Hvità de vint metres d'amplària.


Baixarem unes escales de fusta i de seguida en trovarem amb un monolit amb la cara de Sigriur Tómasdóttir filla d'un granger de la zona que va impedir que son pare venguera les catarates per a fer una pressa, amenaçants que es llançaria a les mortíferes aigües.


Una xicoteta senda discorre vora el riu Hvaitá considerat el riu més perillós d'Islàndia i el tercer més llarg de l'illa. En el riu es pot practicar rafting i pesca i s'ha lliurat de ser centre de producció elèctrica.



I a cinc minuts en cotxe podem visitar una granja familiar de nom Myrkholt on podrem descobrir com són els cavalls d'Islàndia. Resulta que són molt més menuts i més peluts del que estem acostumats a veure. 


Però a la granja no sols hi ha cavalls, també tenen un gos i crien unes peculiars ovelles de les que s'extreu la llana que després utilitzen per a fer diverses peces de roba per a calfar un cos humà o una tassa de té calent.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada