divendres, 16 de febrer del 2024

Miami Downtown, el centre financer del sud dels Estats Units

 En l'entrada de hui ens traslladem a la ciutat més famosa de l'estat de Florida, Miami, per que és en aquesta ciutat on va desenvolupar la seua tasca com a cièntifica Carolyne Van Vliet. Aquesta brillant dona d'origen holandés que dedica la seua carrera investigadora en el camp de la física cuàntica i la mecànica estadística.


Començarem la nostra passejada en el Pérez Art Museum Miami, fundat en l'any 1984 i inaugurat en aquest impressionant edifici en 2013. El disseny és obra de l'estudi d'arquitectes Herzog & de Meuron i es va inaugurar en el 2013. Aquest museu està especialitzat en art contemporani. 


El Pérez Art Museum forma part d'un projecte més ambiciós que consistia de remodelar la zona amb un park i la ubicació d'altre important musuu com és el Philllip and Patricia Frost Museum of Science. Aquest darrer museu centrat bàsicament en la difusió de la ciència i la natura té planetari i acuari i et permet viatjar en els seus vint-i-tres mil metres quadrats des del parc natural del riu Everglades fins a l'espai sideral més remot.




Una escultura de bronze obra de l'artista cubà Cundo Bermúdez es pot veure al parc del bicentenari. El nom de l'obra és Flora, la recollidora de somnis i va ser un obsequi del pintor a la ciutat de Miami per la bona acollida que li va brindar la ciutat després de deixar la seua Cuba natal i passar per Puerto Rico.



I tancant el parc del bicentenari pel sud està el majestuós Kaseya Center, un recinte esportiu d'avantguarda on l'exitós equip de bàsquet Miami Heat juga els seus partits a casa. Es va inaugurar amb concert de Gloria Estefan el 2 de gener del 2000.



I seguint cap al sud la línia de costa es troba el complex de compres i d'oci Bayside Marketplace que discorre uns centenars de metres paral·lel al passeig marítim de la Badia Bizcaina on sempre està ple de gent, és com el Drive Ocean de Miami Beach per al districte de Miami Dowtown.


Aquesta zona comercial plena de bars, restaurants i tendes té un arbre centenari, una estàtua de Cristòfol Colom i al costat el Hard Rock Café coronat per una enorme guitarra i  el Miami Skyviews, una noria gegant on gaudir d'espectaculars vistes del districte de gratacels de la ciutat.








El Bayside Marketplace a més de donar a la mar dóna al transita Biscayne boulevard on s'aixequen estàtues de Simon Bolívar el de la independència de les colònies americanes i Juan Ponce de León, el primer europeu en arribar a les costes de Florida.


I cal destacar la famosa la torxa de l'amistat aixecada en 1960, una flama eterna com a monument a l'amistad entre la ciutat de Miami i els païssos de l'Amèrica Llatina i el Carib. Feia poc de la revolució cubana i molts immigrants estaven arribant a Florida. En 1963, després de l'atemptat que matà a JF Kenedy, aquesta torxa també se li va dedicar a ell.


I finalitzarem el nostre viatge al Miami més urbà en el seu famós Bayfront park, una superfície verda de cent trenta mil metres quadrats de gespa i palmeres i un gran anfiteatre. En l'any 1933 durant un acte, l'alcade de Chicago Anton Cermak va morir tirotetjat mentre li donava la mà al president Roosevelt, sembla ser que l'objectiu era el president dels Estats Units.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada