diumenge, 20 d’agost del 2023

Tjørnuvík, poble tranquil de les illes Feroe on fer surf i senderisme.

 Hui viatgem al poble més al nord de les illes Feroe per a gaudir d'una espectacular platja situada en una badia entre mununtanyes verdes amb caigudes d'aigua. Tot un paradis amb un gran inconvenient, la temperatura que difílciment superarà els vint graus i la de la mar els dotze.


Les illes Feroe són una entitat autònoma depenent de Dinamarca únicament a nivell de defensa i de relacions internacional. Aquest arxipièlag situat entre Escòcia, Noruega i Islàndia té poc més de cinquanta mil habitants que parlen feroés, una llengua més emparentada amb l'islandés que al danés.



El poble que visitem hui est`en l'extrem nord de l'illa d'Streymoy, la més gran i poblada i sols té uns setant-un habitants que viuen en les típiques cases de fusta i sostre que permet creixer l'herba que aïlla tèrmicament molt bé.


Ens deixarem perdre pel xicotet laberint de cases per a descobrir l'activitat agrícola i pesquera que encara ocupa als seus habitants. Les ovelles són les protagonistes i el peix sec abasteix de proteïna durant els hiverns polars.





El principal edifici de la població és la seua església, blanca, senzilla i de fusta sense grans ornamentacions que es va construir en l'any 1937. Els habitants de les illes Feroe majoritàriament són cristians protestants practicants i el cristianisme encara influeix arcaicament en la societat d'aquest país fortament desenvolupat.



El poble s'ha convertit en un lloc ideal per a fer surf des de la seua agradable platja de sorra negra que està vigilada des de la mar per doscurioses roques, el gegant i la bruixa que tenen una llegenda que ja no recorde.


I aquell que trobe la mar massa gelada pot dedicar-se a recorrer les muntanyes que envolten el poble on el blanc de les caigudes d'aigua, el verd de l'herba i el gris del sol del terreny són els protagonistes de la passejada.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada