dimarts, 15 d’agost del 2023

Es Portixol de Palma, el poble pesquer més animat de la ciutat.

 El Portixol era un tranquil poble pesquer a molts pocs quilòmetres del centre de Palma de Mallorca. Hui en dia la seua principal activitat és la de serveis perque aquest lloc tan encantador està ple de restaurants i bars de copes i a més està conectat al llarg passeig marítim de la ciutat.


Encara que en origen es Portixol era poble de gent de la mar en el segle XIX començaren a arribar ací gent de la ciutat que es va construir la seua segona residència i també es varen crear hostals i pensions per a aquells que en estiu buscaven la frescor de la brissa marina,



El passeig marítim ens dóna alguna xicoteta sorpresa que cal sortejar com és el creuar la desembocadura d'una xicoteta riera que quasi mai porta aigua però que en ocasions pot ser realment perillosa.



D'aquell passat de Portixol com a poble separat de la ciutat de Palma es conserva la seua església de pedra de Santa Maria del Remei des Molinar. És una edificació del segle XIX que es va construir per donar servei de missa als pescadors i estiuejants que tenien en aquesta zona d'Es Molinar la seua casa d'estiu.


Es Portitxol també té platja, no massa ampla per que el passeig marítim i la mar quasi l'invaeixen però si es pot prendre el sol i banyar-se. En la platja de Ses Palmeres trobaràs en poc d'espai sorra i roques per a tombar-te al sol.


I per a acabar el dia res millor que seure en alguna de les terrasses del bars d'aquesta platja i gaudir del meravellós espectacle de colors que ens ofereix cada dia l'aigua de la Mar Mediterrània i la posta del sol.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada