diumenge, 6 de febrer del 2022

Pels voltants de la catedral de Sant Isaac de Sant Petersburg, la zona més monumental de la ciutat del tsars.

 Continuem visitant vitralls i hui ens traslladem a Sant Petersburg, la ciutat  dels tsars  de Rússia per a conéixer una de les catedrals més grans d'Europa, la catedral de Sant Isaac. Aquest temple ortodox d'aspecte neoclàssic francés es troba a uns pocs centenars de metres del que era la residència d'hivern de la família imperial russa.


El punt de partida serà la plaça de Sant Isaac, lloc destinat a zona de pàrquing d'autobusos de turistes que venen a visitar l'entorn de la cateedral. A l'altra part del riu Moyka està el palau Mariinsky, un edifici neoclàssic que el tsar Nicolau I va regalar a la seua filla Maria per a les seues noces.


El pont blau, que travessa el riu Moyka, no és ni de bon troç el més elegant de la ciutat, però si que és el més ample, li que queda poc per a arribar als cent metres. Es va pintar de color seguint una tradició del segle XIX, també hi ha pont roig, groc i verd.


La destartalada plaça de Sant Isaac està presidida per una escultura del tsar Nicolau I, amb una forta educació militar va ampliar l'Imperi Rus gràcies a guerres i conquestes contra els otomans com va ser Armènia.


Un dels monuments més impressionants de la ciutat de Sant Petersburg és la catedral de Sant Isaac, obra de l'arquitecte Auguste de Monferrand. És de les més grans del món, i durant l'era soviètica es va convertir en museu, funció que es manté actualment. La façana principal està presidida per una imponent columnata neoclàssica que recorda la catedral parisenca de la Madeleine. 


La cúpula d'aquesta església és una verdadera meravella, s'aixeca a més de cent metres de terra i està feta de ferro i decorada amb dotze escultrures d'àngels, les primeres de gran mesura que utilitzaren el nou mètode de l'electrotípia.



A la cúpula es pot muntar comprant una entrada més cara, que s'ha de fer si o si per que les vistes del centre de la ciutat de Sant Petersburg des de les altures, són dignes de ser gaudides. Des de dalt es veu el Sant Petersburg més monumental.




A l'interior trobarem un temple ricament decorat ricament amb marbres procedents de diferents països i una varietat impressionant de minerals com la verda malaquita, que recobreix les columnes de l'iconoclast on podem gaudir d'un enorme vitrall que representa al Crist triomfant.




Passarem a la plaça del senat per sota d'un monumental arc triomfal, obra de l'arquitecte Carlo Rossi, que uneix l'edifici del Senat amb l'edifici del Sínode que hui en dia és la seu de la Cort Constitucional de Rússia.



Per davant de l'arc està situada una de les escultures eqüestres més grans i monumentals del món, es coneix amb el nom del cavaller de bronze i representa al tsar Pere el Gran. Es tracta d'un tribut de Caterina la Gran al fundador de la ciutat de Sant Petersburg. 


I l'edifici més bonic i espectacular de la plaça del Senat és ni menys ni més que l'Almirallat, la seu de l'armada russa que té una façana de més quatre-cents metres de llarg amb una torre central que està coronada per una agulla daurada., un dels símbols de la ciutat.





I acabarem la ruta de hui travessant el riu Neva pel pont del palau i arribant a la zona d'Strelka per veure unes columnes molt peculiars, les columnes Rostrales. En realitat formen part del sistema d'enlluernat de la ciutat a principis del segle XIX, són de gas i varen substituir les d'oli. Estan decorades amb vaixells per celebrar els triomfs navals de la marina russa,
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada