diumenge, 27 de juny del 2021

Bellagio, el poble més bonic a la vora del paradisiac llac de Como.

 La segona parada de la nostra tournée de vencedors de Waterloo serà a Bellagio, un bucòlic poble en la regió italiana de la Llombardia, que junt amb la de Vèneto i després d'haver estat ocupades per les tropes Napoleòniques, varen anar a parar a mans dels austríacs, 


Des de Milà o Bèrgam es pot arribar en tren a Varenna, un altre espectacular poble a la vora del Como que ja visitàrem fa tres anys. Des de Varenna es pot muntar a un vaixell que va a la ciutat de Como, però té aturada en l'estació marítima de Bellagio.



Al mateix port està el Grand Hotel Vila Serbelloni, un edifici nobiliari neoclàssic que es va iniciar a construir en 1850 per a una família noble de Bèrgam. Vint anys després es va convertir en hotel molt popular entre polítics i estreles de cinema. Ací han estat Kennedy, Roosevelt, Churchill i Al Pacino.


 

En Bellagio la cosa més interessant que es pot fer és recórrer els seus carrers costeruts i empedrats plagats de botigues i restaurants i si pot ser comprar la seua acqua di bellagio amb un aroma a llima que et transporta a terres mediterrànies.




El principal monument del poble és la basílica de Sant Giacomo un temple construït entre els segles XI i XII i profundament transformat en el segle XVIII. A principis del segle XX va ser restaurat recuperant part de l'estil romànic original.



A l'interior ens trobarem un espai de tres naus romàniques amb els seus corresponents absis i diverses d'obres d'art que el decoren que van del segle XV al segle XX. L'altar major és dels anys vuitanta del segle passat i els mosaics d'estil venecià són de principis del segle XX.



En la mateixa plaça on està la basílica que es coneix com a plaça de l'església podem visitar una torre medieval que formava part del complex fortificat del poble i que es va aixecar entre els segles XIII i XIV.



El llac de Como té forma de V invertida i Bellagio es troba en la zona privilegiada on s'ajunten els dos braços del llac. Cal arrimar-se caminant fins a la Punta per a gaudir de les boniques vistes al llac i de pas fixar-se en diferents villes nobiliàries que s'escampen pel terme municipal, la fundació Rockefeller n'és propietària d'alguna.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada