diumenge, 17 de novembre del 2019

La platja de Pirita en Tallin, natura i història

Estònia hui en dia és de les tres Repúbliques Bàltiques que està perfectament integrada en la Unió Europea i que fins i tot ha adoptat l'euro com a moneda, però fa trenta anys era una República Soviètica més que es donà a conéixer al món amb els jocs olímpics de Moscou de 1980, al ser triada com subseu olímpica per a les competicions de vela.


La projecció internacional d'aquest trosset de l'antiga URSS no va ser tan important com calia esperar, el boicot de més de 60 països als jocs olímpics de Moscou per la invasió soviética d'Afganistan va ser el motiu. Hui en dia el port és el lloc d'ancoratge d'un gran nombre de iots i on es respira un cert aire de nostàlgia.


Just al costat està l'extensíssima i popular platja de Pirita, que mesura dos quilòmetres i que per descomptat que està guardonada amb la bandera blava per la qualitat de les aigües del mar Bàltic.


Ara ja és hora  de retornar al centre de la ciutat per un agradable camí de vianantsl i ciclista amb vistes al mar i entre bosc. Un passeig molt bonic encara que faça fred.


Però abans cal anar a buscar les bucòliques restes del Monestir medieval de Santa Brígida i el cementeri adjacent amb creus lapidàries. Aquest edifici va ser aixecat gràcies al finançament dels comerciants a principis del segle XV.



Molt prop de la mar es troba el monument al Russalka, esculpit en bronze que tracta d'honrar a tots els mariners que van morir després que el vaixell de guerra rus amb el mateix nom s'afonara de camí a la veïna ciutat de Helsinki en 1893.



De tornada ala ciutat passarem per davant del Palau de Kadriorg. Aquest edifici d'estil barroc era una antiga mansió d'estil holandés que Pere el Gran va adquirir en 170, després de conquerir la ciutat a Suècia. Més tard arribaren les reformes de Nicolau I de Rusia.


Als jardins del Palau podem gaudir de moltes coses, una d'elles l'oficina del president de la República d'Estònia que està custodiada per soldats que fan canvi de guàrdia.





Un modern edifici s'ha aixecat per a ser la seu del Kumu, el kunstimuuseum que va rebre el premi de museu de l'any en 2008. Ací es podem gaudir d'obres d'art que van del segle XVIII al segle XXI.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada