divendres, 27 de setembre del 2019

El Buda gegant i monestir de Po lin de Lantau, a l'illa més gran de Hong Kong

Estem arribant a la fi d'aquest llarg viatge a través de les quatre nacions que conformen el Regne Unit i de les que varen ser colònies del vast Imperi Britànic. Hui ens traslladem a l'extrem orient, al territori de Hong Kong que a hores d'ara és una regió autònoma de la Xina però que durant més de cent cinquanta anys va ser territori britànic.


No massa lluny de l'aeroport en l'illa de Lantau es pot agafar un agradable funicular que et fa volar entre el cel, la mar i la muntanya, és el millor mitjà de transport per a arribar al gran Buda.




El telefèric et deixa en una espècie de poble comercial de Ngong Ping Village, ple de botigues i restaurats. La pujada al gran Buda es pot fer a peu al llarg d'una inacabable escala o si no hi ha molt de trànsit, en cotxe per una carretera que munta fins a un pàrquing al costat mateix del pedestal que el sosté.


L'escultura de Buda està feta en bronze, mesura 34 metres i és la més gran representació de buda assegut del món. Està valorada en seixanta milions de dòlars de Hong Kong.


Es pot entrar a l'interior de la base que representa una flor de lotus. Malgrat que no és massa interessant. El que realment et deixarà bocabadat és la seua Terrassa amb les vistes i les escultures de les sis deves fent ofrena.



Ara toca baixar els quasi dos-cents cinquanta escalons per a arribar al monestir de Po Lin, el més important de Hong Kong. Va ser construït a principis del segle XX i és un lloc molt visitat on els pelegrins fan les seues ofrenes d'incens a l'entrada.



Durant la meua visita va aparéixer una pelegrina especial, era una vaca al principi amigable i desorientada però que va acaba envestint a un turista oriental.


A l'interior dels jardins es troba un ornamentat temple amb unes figures de Buda daurades i un espectacular sostre de fusta pintant.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada