divendres, 20 de juliol del 2018

Varenna, preciositat al llac de Como

En el que portem de juliol s'hem passejat per la muntanya i s'hem refrescat al riu i ara el que toca és de gaudir de les precioses estampes que ofereix un poble ubicat al costat del llac de Como i rodejat pels Alps. Se n'anem a una de les poblacions més boniques d'Itàlia, Varenna.


Per a arribar des de Milà no és gaire difícil amb tren, costa hora i mitja i et deixa en l'estació que es troba a 1 Km del poble, encara que sol haver-hi un taxi que et porta per 10 euros.


El poble ja existia al segle VIII on vivien diverses famílies que es dedicaven a la pesca. Ara el poble viu del turisme i tot l'entramat urbà s'articula a partir d'una bonica plaça, la de Sant Jordi.


A la plaça podem trobar una xicoteta  ermita d'estil neoclàssic dedicada a la Mare de Déu just al costat de l'hotel del Sole que té sis habitacions.


Però el monument més important del poble és sense cap tipus de dubte l'església de Sant Jordi que es va consagrar al segle XIV.


Si entrem dins ens trobarem amb una església de planta basilical d'estil gòtic típic de la regió de Lombardia.


Però el que cal buscar són els interessants frescos del segle XV  que encara es conserven i envaeixen les nues parets, arcs i columnes de l'església.



Sense eixir pròpiament de la plaça podem trobar altre temple d'estil romànic, molt senzill, el de Sant Joan, construït al segle XI. A l'interior en l'absis poden veure un pantocràtor molt bonic pintat al segle XIV.


No sols esglésies per visitar té el poble, el castell de Vezio està dalt d'una muntanya no massa lluny. I a més diverses villes romàntiques estan vora llac. La villa Monastero hui en dia és museu i jardí botànic, però al segle XII va ser un monestir de l'ordre del Císter.




I després del recorregut monumental cal deixar-se caure cap al llac pels bonics i estrets carrerons que ixen des de la plaça i la carretera.




I ja al costat del llac, perquè no tastar un bon café italià gaudint de les vistes de Riva Grande mentre esperem el vaixell que ens passejarà i durà a altres boniques poblacions de la ribera del llac de Como?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada