divendres, 13 de juliol del 2018

El canyó del Matka, un paradís fluvial de Macedònia

A 15 quilòmetres de la capital de l'antiga república iugoslava de Macedònia es troba un congost esculpit pel riu Matka ideal per a fugir de les altes temperatures que en estiu es donen en els Balcans.



Hi ha un servei d'autobús que comunica la ciutat amb el més vell llac artificial creat al país encara que també es pot anar en cotxe i aparcar a uns centenars de metres. Després cal caminar per un camí excavat en la mateixa muntanya que transcorre bordejant el riu que resulta molt agradable de fer.


Ens trobarem de seguida amb el pantà que abasteix d'aigua a la capital de Macedònia, Skopje, encara que no sembla molt gran.


I a poques passes ens toparem amb el llac Matka, convertit en un espai d'oci i per a la pràctica d'esports aquàtics amb restaurant i fins i tot hotel.


Una antiga església del segle XIV es troba ací, la de Sant Andreu. Conserva interessants frescos d'icones ortodoxes que cal visitar.


El camí es pot continuar a peu seguint el curs del riu o bé es pot fer en barca i gaudir de la bellesa de la mateixa natura amb un trajecte que sol durar una hora.



Ens trobarem a la vora del riu certes construccions palafítiques que no tenen massa d'història, sols serveixen per a pescar.


A més ens creuarem en gent que gaudeix de les aigües del riu practicant esport sobre una taula o sobre una canoa.


Per fi arribarem a la cova Vrelo que es pot visitar i gaudir de les seues estructures geològiques esculpides per l'aigua durant milers d'anys.




Al seu interior hi ha dos llacs un de 15 i altre de 35 metres de longitud i encara que la cova no siga ni de bon troç espectacular la seua fama li ve de tindre una profunditat sota el riu que es desconeix i quemolts consideren la més gran del món.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada