dijous, 29 de març del 2018

La Vall de Wachau, paisatge i història d'Àustria

Per a acomiadar el tour de huit setmanes al llarg i ample del Sacre Imperi Romanogermànic ho farem en vaixell navegant uns trenta quilòmetres pel Danubi, la principal via de comunicació d'Europa Central. I veurem, castells, històriques viles amb imponents esglésies, paisatges de vinyes i albercoquers i moltes coses més que la UNESCO ha declarat patrimoni de la humanitat.



El nostre viatge fluvial comença al moll de Melk, ciutat coneguda per la seua impressionant abadia benedictina d'estil barroc que conté una de les més boniques i històriques biblioteques d'Àustria. L'imponent edifici barroc que es pot veure actualment sobre un penya-segat al costat del riu està construït al solar de l'antic castell dels Bamberg on els frares construïren el seu monestir gòtic primitiu.


Després de gaudir de bonics paisatges i pintorescos pobles és hora de treure la càmera i retratar el castell de Schönbühel, ubicat sobre una roca a quaranta metres del nivell de les aigües del Danubi. Aquesta bucòlica edificació va ser construïda al segle XIII encara que es creu que ocupa el lloc d'una antiga fortalesa romana.


Al cap de pocs minuts de navegació arribarem a un pintoresc poble de nom Aggsbach Markt, a la vora del Danubi, un lloc ideal per a pernoctar en algun dels seus apartaments i allotjaments per a turistes i començar diverses rutes a peu o en bicicleta.


El següent castell en aparèixer és el d'Aggstein, tambés del segle II i a tres-cents metres de les aigües del riu. Encara que es troba en un estat ruïnós, els seus murs encara lluïxen i destaquen per damunt de la frondosa vegetació que l'envolta.


Passat el temps el vaixell arriba a la població d'Schwallenbach on destaquen la torre del campanar de l'església de Sant Segimon i la torre del castell. L'església és del segle XV i el castell del segle XII.


Gaudirem de veure els paisatges agrícoles de vinyes i albercoquers cultivats en bancals vora el Danubi. En aquesta vall s'elabora vi i un licor d'albercoc que vaig comprar i que encara no he trobat ocasió per a tastar-lo.


El següent habitant de la vall que ens espera és el castell d' Hinterhaus, també del segle XII i que ofereix unes boniques vistes de la vall i el Danubi. Ja hem navegat 15 Km, just la meitat del trajecte.


Ara toca gaudir dels bucòlics paisatges que el riu i els xicotets pujols perfilen i que estan coberts de frondosa vegetació



Molt prop està l'església fortificada de Sant Miquel que va ser erigida per ordre de Carlemany en l'any 800 sobre un lloc de sacrifici celta. D'estructura gòtica presenta una decoració barroca al seu interior.


De seguida ens trobem al poble de Weisenkirchen que el seu nom traduït a la nostra llengua significa esglésies blanques. L'església de l'Assumpció destaca pel seu imponent sostre i torre campanar.


I per fi arribem a la joia d'aquest recorregut, l'encantador poble de Dürnstein que visitarem en altra ocasió. Ara sols gaudirem de les vistes de la torre blava de la seua abadia i les restes del castell on estigué presoner el rei Ricard cor de lleó.


Abans de baixar en el moll de Krems albirarem sobre una muntanya l'abadia de Göttweig, fundada al segle XI encara que presenta un aspecte barroc degut a la seua reconstrucció al segle XVIII després d'un incendi.



I arribem a la fi del nostre de viatge, la ciutat universitària de Krems. El barri d'Stein an der Donau destaca pels campanars de les esglésies de Sant Nicolau i la frauenberg.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada